Schwarzwaldin kakku purkissa

Schwarzwaldin kakku purkissa
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Schwarzwaldin kakku purkissa

Schwarzwaldin kakku purkissa

Suklainen kakkupohja, kirsikkainen rahkavaahto ja pieni tujaus kirsikkalikööriä ovat herkullisten Schwarzwaldin kakkupurkkien kulmakivet. Kakkupurkit on näppärä tehdä etukäteen valmiiksi ja ottaa mukaan vaikkapa mökille tai piknikille.

Valmistusaika

Työaika
30 min
jäähdytys
30 min
Yhteensä
1 h

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
00 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta

Suklaakakku

2 dl
vehnäjauhoja
2 dl
sokeria
1 dl
kaakaojauhetta
1 tl
ruokasoodaa
1
kananmunaa
½ dl
2 dl

Kirsikka-kanelivaahto

2 prk (200 g)
2 dl

Lisäksi

1 dl
kirsikkahilloa
( 1 dl
kirsikkalikööriä )

Koristeluun

syötäviä kukkia

Ohje

  1. Mittaa kulhoon kuivat aineet, sekoita.
  2. Lisää koko ajan sekoittaen munat, voisula ja maito. Kaada taikina 20 - 30 cm:n leivinpaperoituun uunivuokaan.
  3. Paista uunin ala-/keskiosassa 175 asteessa 20 min. Kakku saa jäädä mieluummin kosteaksi kuin täysin kypsäksi.
  4. Anna kakkupohjan jäähtyä hyvin.
  5. Vaahdota rahka ja kerma samassa kulhossa. Sekoita hilloon halutessasi likööriä.
  6. Kerrostele purkkeihin kakkupohjaa, hilloa ja kerma-rahkavaahtoa.
  7. Koristele murennetulla kakulla ja kukilla.
Vinkki

Vinkki

Kakkupohjan voi tehdä 1 - 3 päivää täyttämistä ennen jääkaappiin tai aikaisemmin ja pakastaa. Se mehevöityy säilytyksen aikana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
257 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
31 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.