Siirry sisältöön
Schwarzwaldin kakku purkissa

Schwarzwaldin kakku purkissa

Suklainen kakkupohja, kirsikkainen rahkavaahto ja pieni tujaus kirsikkalikööriä ovat herkullisten Schwarzwaldin kakkupurkkien kulmakivet. Kakkupurkit on näppärä tehdä etukäteen valmiiksi ja ottaa mukaan vaikkapa mökille tai piknikille.

Schwarzwaldin kakku purkissa

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Suklaakakku

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 kananmunaa
  • 50 g
    Valio Eila® voita sulatettuna
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 2 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l

Kirsikkavaahto

  • 2 prk (200 g)
    Valio maustettua rahkaa kirsikka
    Valio maustettu rahka kirsikka sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät helposti upeat jälkiruoat ja…
    Valio maustettu rahka 200 g kirsikka laktoositon
  • 2 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl

Lisäksi

  • 1 dl kirsikkahilloa
  • 1 dl kirsikkalikööriä

Koristeluun

  • 0 kg syötäviä kukkia

Ohje

  1. Mittaa kulhoon kuivat aineet, sekoita.
  2. Lisää koko ajan sekoittaen munat, voisula ja maito. Kaada taikina 20 - 30 cm:n leivinpaperoituun uunivuokaan.
  3. Paista uunin ala-/keskiosassa 175 asteessa 20 min. Kakku saa jäädä mieluummin kosteaksi kuin täysin kypsäksi.
  4. Anna kakkupohjan jäähtyä hyvin.
  5. Vaahdota rahka ja kerma samassa kulhossa. Sekoita hilloon halutessasi likööriä.
  6. Kerrostele purkkeihin kakkupohjaa, kirsikkavaahtoa ja hilloa.
  7. Koristele murennetulla kakulla ja kukilla.

Vinkki

Kakkupohjan voi tehdä 1 - 3 päivää täyttämistä ennen jääkaappiin tai aikaisemmin ja pakastaa. Se mehevöityy säilytyksen aikana.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 241 kcal
Proteiini 5,1 g
Hiilihydraatti 28,4 g
Rasva 11,6 g
Tyydyttynyt rasva 6,6 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • syötäviä kukkia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search