Mustikkapaistos

Mustikkapaistos
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Mustikkapaistos

Mustikkapaistos

Paahdettu talkkuna, ruishiutaleet ja pekaanipähkinät hunnuttavat herkullista mustikkapaistosta tuoden sille perinteisen mustikkakukon makumaailmaa helpossa muodossa.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
30 min
Yhteensä
50 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
22 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta

Pähkinä-ruismuru

1 dl
talkkunajauhoja
1 dl
ruishiutaleita
1 dl
pekaanipähkinöitä ja manteleita
1 dl
sokeria
100 g

Täyte

300 g
mustikkaa
½ dl
sokeria
1 rkl
perunajauhoja
1 tl
kardemummaa

Tarjoiluun

1 prk (500 g)

Ohje

  1. Sekoita muruseoksen kuivat aineet. Nypi joukkoon hiukan pehmennyt voi.
  2. Sekoita täytteen ainekset. Kaada seos vuokaan pohjan päälle. Murusta ruis-pähkinäseos täytteen päälle.
  3. Paista uunin keskiosassa tasalämmöllä 200 asteessa 30 min.
  4. Tarjoile hiukan jäähtyneenä vaniljakastikkeen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
221 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
23 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.