
Valmistusaika
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
20 min
Yhteensä
45 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
4 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 2 kananmunaa
- ¾ dl sokeria
- ½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl perunajauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
Kostutukseen
-
½ dl
Valio omenatäysmehuaValio omenatäysmehu raikastaa aamun kuin aamun ja maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100…
Täyte
- 250 g punaherukoita tai muita marjoja
- 1 l kermajäätelöä esim. toffee
Marenki
- 4 valkuaista
- 1½ dl tomusokeria
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhot vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun torttuvuokaan
- Paista 200 asteessa kypsäksi n. 15 min. Anna jäähtyä ja kumoa.
- Kuumenna uuni 250 asteeseen. Aseta torttupohja uuninkestävälle vadille ja kostuta mehulla. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen vatkaamisen loppuvaiheessa.
- Aseta torttupohjalle kerroksittain jäätelökuutioita ja herukoita. Peitä jäätelö kauttaaltaan huolellisesti ja nopeasti marengilla. Pane jäätelö uuniin muutamaksi minuutiksi, kunnes pinta saa hiukan ruskeata väriä. Tarjoa heti.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
174 kcal
Proteiini
4,1 g
Hiilihydraatti
26,3 g
Rasva
5,2 g
Tyydyttynyt rasva
2,9 g
Ravintokuitu
1,2 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa