Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Yksisarvisjäätelökakku

Kakku eittämättä tekee juhlan, mutta lastenjuhlissa perinteinen täytekakku jää usein jäätelöbuffetin varjoon. Mikset siis tekisi jäätelöbuffettia upean yksisarvisen tai muun fantasiahahmokakun muotoon? Upea luomus on yllättävän yksinkertainen tehdä ja mikä parasta, sen voi tehdä vaikka edellisenä päivänä pakastimeen.

Yksisarvisjäätelökakku
Yksisarvisjäätelökakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja ja täyte

Koristelu

 • 200 g sokerimassaa
 • 0 kg karamelleja ja mansikkapopcornia
 • 0 kg elintarvikeväriä (ja syötävää kimallesuihketta)
 • 0 kg cocktailtikkuja

Ohje

 1. Pingota leivinpaperi irtopohjaisen kakkuvuoan (ø 16cm) reunan ja pohjan väliin.
 2. Sulata voi, rouhi keksit. Yhdistä ja painele kakkuvuoan pohjalle ja hiukan reunoille.
 3. Värjää jäätelöä halutessasi pastellisävyin (punainen, lila ja turkoosi). Anna jäätelön pehmetä hetki ja sekoita pieni määrä elintarvikeväriä jäätelöön. Paras värjäystulos tulee valmiiksi pastellin sävyisiin tai valkoiseen jäätelöön. Älä sekoita aivan tasaiseksi, jäätelö saa jäädä marmoroiduksi.
 4. Lusikoi jäätelöitä vuorotellen vuokaan. Ripottele karamelleja ja popcornia kakun sekaan. Nosta kakku peitettynä pakastimeen jäätymään.
 5. Tee sokerimassasta yksisarviselle sarvi ja korvat. Voit käyttää haluamaasi väriä tai suihkuttaa sarven ja korvat kulta- tai hopeasuihkeella kuten kuvassa.
 6. Pyöritä sarvea varten kaksi tankoa, jotka kapenevat toiseen päähän. Kieritä sitten tangot toistensa ympärille. Paina sarven paksuun päähän tikku, jolla sarvi pysyy kakussa pystyssä. Voit käyttää paksua cocktailtikkua tai tikkari-/jäätelötikkua. Anna sarven kuivua yön yli.
 7. Leikkaa korvia varten kaksi isompaa ja kaksi pienempää kolmiota. Liimaa pienemmät kolmiot tipalla vettä isompien kolmioiden päälle ja taivuta kolmiot paksusta päästä kuperiksi. Työnnä korviin tikut. Anna korvien kuivua yön yli. Korvat pitävät hyvin kuperan muotonsa, jos kuivatat ne esim. pienen lasin sisässä.
 8. Tee juuri ennen tarjoilua sokerimassasta vielä silmät yksisarviselle. Pyöritä sokerimassaa ohueksi tangoksi. Katkaise muutama pätkä tangosta ripsiksi. Paina ne silmien ulkoreunaan.
 9. Paina sarvi, korvat ja silmät paikalleen. Laita popcorneja tai karamelleja etuhiuksiksi. Tarjoa heti.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 258 kcal
Proteiini 4,6 g
Hiilihydraatti 29,3 g
Rasva 13,5 g
Tyydyttynyt rasva 7,3 g
Ravintokuitu 0,2 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
 • karamelleja
 • elintarvikeväriä
 • cocktailtikkuja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search