Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Suolainen joulukranssi

Suolainen joulukranssi on lohileivät uudella tapaa. Täytteet kerrostellaan halkaistujen ruisleipien pinnalle ja leikataan suupaloiksi. Jokiravuilla saat leipiin juhlavuutta ja perunalastuilla rapsakkuutta. Loistotarjottava glögin kaverina.

Suolainen joulukranssi
Suolainen joulukranssi

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 ruisreikäleipä, halkaistu esim. Salonen Grano
  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 300 g graavilohta tai kylmäsavulohta, viipaleina
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® tilli tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt tilli tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda tillin makua…
    Valio Viola® kevyt e200 g tilli tuorejuusto laktoositon
  • 1 dl
    Valio kuohukermaa laktoositon
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 1 l laktoositon, luomu
  • 1 sitruunan kuori raastettuna

Lisäksi

  • 150 g jokiravun pyrstöjä
  • 1 punasipuli hienonnettuna
  • 2 retiisiä viipaleina
  • 20 varrellista kaprista
  • 0 kg perunalastuja
  • 0 kg tuoretta tilliä
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Asettele reikäleivän puolikkaat leikkuulaudalle. Voitele pinnat voilla ja levitä päälle lohiviipaleet. Leikkaa annospaloiksi, kumpikin leipä 10 osaan.
  2. Vaahdota tuorejuusto ja kuohukerma keskenään, mausta raastetulla sitruunan kuorella. Laita tahna pursotinpussiin.
  3. Leikkaa pursotinpussin kärki pois ja pursota juustotahnaa leiville.
  4. Kerrostele pinnalle valutetut ravunpyrstöt, punasipulia, retiisiä, kapriksia, perunalastuja sekä tilliä. Viimeistele rouhitulla mustapippurilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 193 kcal
Proteiini 11,1 g
Hiilihydraatti 12,6 g
Rasva 11,1 g
Tyydyttynyt rasva 5,1 g
Ravintokuitu 3,1 g
Suola 1,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • perunalastuja
  • tuoretta tilliä
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search