Suolainen joulukranssi

Suolainen joulukranssi
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Suolainen joulukranssi

Suolainen joulukranssi

Suolainen joulukranssi on lohileivät uudella tapaa. Täytteet kerrostellaan halkaistujen ruisleipien pinnalle ja leikataan suupaloiksi. Jokiravuilla saat leipiin juhlavuutta ja perunalastuilla rapsakkuutta. Loistotarjottava glögin kaverina.

Valmistusaika

Työaika
30 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset20 Henkilölle

20
1
ruisreikäleipä , halkaistu esim. Salonen Grano
50 g
300 g
graavilohta tai kylmäsavulohta viipaleina
1 rasia (200 g)
1 prk (150 g)
1
sitruunan kuori raastettuna

Lisäksi

150 g
jokiravun pyrstöjä
1
punasipuli hienonnettuna
2
retiisiä viipaleina
20
varrellista kaprista
perunalastuja
tuoretta tilliä
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Asettele reikäleivän puolikkaat leikkuulaudalle. Voitele pinnat voilla ja levitä päälle lohiviipaleet. Leikkaa annospaloiksi, kumpikin leipä 10 osaan.
  2. Sekoita tuorejuusto ja crème fraîche hyvin keskenään, mausta raastetulla sitruunan kuorella. Laita tahna pursotinpussiin.
  3. Leikkaa pursotinpussin kärki pois ja pursota juustotahnaa leiville.
  4. Kerrostele pinnalle valutetut ravunpyrstöt, punasipulia, retiisiä, kapriksia, perunalastuja sekä tilliä. Viimeistele rouhitulla mustapippurilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
198 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
4 g
Suola
1,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.