Kinkkurullat eli kinkkuhyrrät

Kinkkurullat eli kinkkuhyrrät

27 min
helppo
346 kcal / 100g
2
4

Valmista voitaikinasta helppotekoisia kinkkurullia, jotka maistuvat niin juhlissa kuin rennoissa kemuissa. Rapsakat suupalat ovat myös makoisia naposteltavia suolaisen nälkään.

Ainekset

40 kpl
500 g (5 kpl)
voitaikinalevyjä
100 g
100 g
paahdettua sipulia
seesaminsiemeniä
125 g
kinkkuleikkelettä

Ohje

  1. Kauli sulaneet voitaikinalevyt n. 25 cm pitkiksi ja 10 cm leveiksi paloiksi.
  2. Levitä levyille tuorejuusto ja ripottele päälle karkealla raastinterällä raastettu juusto. Lisää halutessasi osaan tai kaikkiin rullalevyihin vielä ripaus seesaminsiemeniä tai paahdettua sipulia.
  3. Laita päälle kinkkuleikkeleet.
  4. Pyöritä rullaksi lyhyemmästä sivusta alkaen. Leikkaa 8 - 9 viipaleeksi.
  5. Nosta kinkkurullat leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele halutessasi voidella ne kananmunalla kauniimman paistopinnan aikaansaamiseksi.
  6. Paista uunin yläosassa 225 asteessa 12 min per pelti.
  7. Tarjoa pikkusuolaisina tee- tai kahvipöydässä, illanistujaisissa tai buffapöydässä.

Vinkki

Halutessasi voit tehdä voitaikinan itse. Katso ohje Rahkavoitaikina.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
346 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
19 g
Rasva
26 g
Suola
1,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
167 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)