Chorizo-oliivikeksit

Chorizo-oliivikeksit

1 h 35 min
helppo
320 kcal / 100g
0
0

Maukkaat chorizo-oliivikeksit sopivat hyvin tarjottavaksi illanistujaisissa cocktailpaloina. Voit valmistaa kupit jo edellisenä päivänä ja täyttää ne vasta hieman ennen h-hetkeä.

Ainekset

45 kappaletta

Kupit

½ prk (à 250 g)
125 g
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täytteet

1 rasia (200 g)
1 dl
2 rkl
valmista tapenade-tahnaa
1 rkl
tuoretta timjamia
10 kpl
vihreitä oliiveja
150 g
chorizo-makkaraa

Ohje

  1. Kupit

  2. Sekoita keskenään maitorahka ja pehmeä voi.
  3. Lisää joukkoon jauhot seoksena ja sekoita tasaiseksi. Peitä taikinapallo kelmulla ja anna levätä jääkaapissa n. 1/2 h.
  4. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä n. 1/2 cm:n paksuiseksi levyksi. Ota taikinasta ø 3 cm:n muotilla kiekkoja. Painele ne minimuffinssivuokiin tai -pellin syvennyksiin niin, että ne muodostavat kupin. Leikkaa foliosta paloja ja paina ne taikinakuppeihin, jotta kuppi ei kohoa liikaa, eikä reunat valu uunissa. Paista pohjia 200 asteessa 15-20 min tai kunnes ne ovat kypsiä. Anna pohjien jäähtyä ennen täyttämistä.
  5. Täytteet

  6. Sekoita tuorejuusto ja kerma keskenään käsivatkaimella kunnes seos on kuohkeaa. Lisää joukkoon tapenade ja 1 tl hienonnettua timjamia. Viipaloi oliivit.
  7. Leikkaa chorizo-makkara viipaleiksi. Paista viipaleet kuivalla pannulla. Kaada makkarat talouspaperilla vuoratulle lautaselle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy paperiin.
  8. Kokoaminen

  9. Laita tuorejuustoseos pursotinpussiin ja pursota jokaiseen kuppiin n. teelusikallinen täytettä. Lisää päälle chorizo- ja oliiviviipaleet sekä ripaus hienonnettua timjamia.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
320 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
26 g
Suola
1,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
73 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)