Tahmea viikuna-chilipala

Tahmea viikuna-chilipala

Suolaisen makean cocktailpalan kruunaa chilin lämpö. Tarjoa viikuna-chilipalat illanistujaisissa.

30 min
keskitaso
256 kcal / 100g
2
0

Ainekset32 annospalaa

32 annospalaa
1 pkt (170 g)
pekonia
8 kpl
viikunoita
3 rkl
vaahterasiirappia
2 rkl
punaviinietikkaa
½ tl
chilihiutaleita
8 kpl
saksanpähkinöitä tai manteleita paahdettuna
32 kpl
voileipäkeksejä , esim. Kantolan speltti
1 rasia (200 g)
Valio Viola® kevyt paprika-chili tuorejuustoa

tai 1 prkValio dippi & kastike jogurttia paprika ja chili

Ohje

  1. Paahda pekoni uunissa tai pannulla rapeaksi. Ota talteen hiukan (1 - 2 rkl) pekonista irronnutta rasvaa.
  2. Leikkaa viikunat neljäksi viipaleeksi. Lisää pannulle pekonin rasva, siirappi, etikka ja chili. Paista kunnes pannulla oleva neste on muuttunut siirappimaiseksi. Lisää viikunat ja rouhitut pähkinät.
  3. Levitä voileipäkeksit tarjoiluvadille. Jaa viikunat kekseille. Pursota päälle nokare tuorejuustoa ja laita pala rapeaa pekonia. Viimeistele valuttamalla päälle siirappia pannusta.
  4. Tarjoa heti pikkusuolaisena illanvietoissa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
256 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
25 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,9 g
Kalsium
32 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)