Kylmäsavuhärkä & pekonivaahto

Kylmäsavuhärkä & pekonivaahto

1 h 30 min
keskitaso
237 kcal / 100g
0
1

Herkullinen pikkusuolainen sopii mainiosti cocktail-tilaisuuksiin tai juhlavan aterian alkupalaksi. Anna leikattujen viipaleiden lämmetä hetken ennen tarjoilua, jotta maut pääsevät oikeuksiinsa.

Ainekset

25 viipaletta
2 pkt (à 170 g)
amerikanpekonia
1 prk (2 dl)
1 prk (250 g)
2 - 3
valkosipulin kynttä
½ dl
hienonnettua basilikaa
¼ tl
rouhittua mustapippuria
100 g
kylmäsavuhärkää ohuina viipaleina

Ohje

  1. Paista pekonit rapeiksi paistinpannulla. Nosta talouspaperin päälle lautaselle. Anna jäähtyä. Leikkaa pieniksi kuutioiksi.
  2. Vaahdota vispikerma. Lisää maitorahka, hienonnetut valkosipulin kynnet, basilika, pippuri ja pekonikuutiot.
  3. Tee kylmäsavuhärkäviipaleista kaksi 25 x 25 cm:n kokoista levyä latomalla viipaleet lomittain tuorekelmupaloille.
  4. Levitä pekonivaahto levyille, mutta jätä ylä- ja alareunasta n. 1 cm vapaaksi. Rullaa kääretortun tapaan kelmua apuna käyttäen.
  5. Pyöritä kelmun päät tiukalle kierteelle. Laita rullat vielä folioon. Pakasta 1 - 2 t, näin rulla on helpompi leikata.
  6. Leikkaa rullista n. 2 cm:n paksuisia viipaleita salaattipedille.
  7. Tarjoa buffet-pöydässä tai alkupalana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
237 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
21 g
Suola
1,0 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
27 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)