Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Lohimousse

Lohimoussen voi valmistaa ihanan sileänä ja kuohkeana kahdesta raaka-aineesta suoraan yhdessä kulhossa. Kalan ja muut höysteet saa näyttävästi päälle.

Lohimousse
Lohimousse

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Lohimousse

  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® kylmäsavulohi tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt kylmäsavulohi tuo raikasta vaihtelua leivälle ja täyteläistä savukalan makua keittoihin tai kastikkeisiin.…
    Valio Viola® kevyt e200 g kylmäsavulohi tuorejuusto laktoositon
  • 2 dl
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 125 g graavilohta palana
  • 10 hillosipulia
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Pienet lohimousseleivät

  • 230 g saaristolaisnappeja
  • 0 kg jääsalaattia

Ohje

  1. Vaahdota tuorejuusto ja kerma kulhossa.
  2. Kuutioi lohi ja hienonna hillosipulit.
  3. Voit halutessasi yhdistää lohimoussen kaikki raaka-aineet keskenään tai tarjota sileän moussen ja kala-sipuliseoksen erikseen, kuten lohimousseleivissä (ks. alla).

Pienet lohimousseleivät (12 - 24 kpl)

  1. Käytä saaristolaisnappiviipaleet kokonaisina (12 kpl) tai puolitettuina (24 kpl).
  2. Sipaise leiville hieman moussea ja paina pala salaatinlehteä päälle. Lusikoi tai pursota päälle moussea. Nosta päällimmäiseksi lohikuutiot ja sipulihakkelus.
  3. Rouhi päälle mustapippuria ja viimeistele halutessasi tillillä tai minisalaatilla.
  4. Tarjoa alku- tai cocktailpaloina.

Vinkki

Käytä lohimoussea esim. kolmioleipien tai voileipäkakun täytteenä tai uuniperunoiden lisukkeena.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 236 kcal
Proteiini 7,7 g
Hiilihydraatti 15,1 g
Rasva 15,6 g
Tyydyttynyt rasva 8,1 g
Ravintokuitu 2 g
Suola 1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
  • jääsalaattia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search