Lohimousse

Lohimousse

25 min
helppo
230 kcal / 100g
2
4

Lohimoussen voi valmistaa ihanan sileänä ja kuohkeana kahdesta raaka-aineesta suoraan yhdessä kulhossa. Kalan ja muut höysteet saa näyttävästi päälle.

Ainekset

12 annosta

Lohimousse

1 rasia (200 g)
2 dl
125 g
graavilohta palana
10
hillosipulia
mustapippuria myllystä

Pienet lohimousseleivät

n. 230 g
saaristolaisnappeja
jääsalaattia

Ohje

  1. Vaahdota tuorejuusto ja kerma kulhossa.
  2. Kuutioi lohi ja hienonna hillosipulit.
  3. Voit halutessasi yhdistää lohimoussen kaikki raaka-aineet keskenään tai tarjota sileän moussen ja kala-sipuliseoksen erikseen, kuten lohimousseleivissä (ks. alla).
  4. Pienet lohimousseleivät (12 - 24 kpl)

  5. Käytä saaristolaisnappiviipaleet kokonaisina (12 kpl) tai puolitettuina (24 kpl).
  6. Sipaise leiville hieman moussea ja paina pala salaatinlehteä päälle. Lusikoi tai pursota päälle moussea. Nosta päällimmäiseksi lohikuutiot ja sipulihakkelus.
  7. Rouhi päälle mustapippuria ja viimeistele halutessasi tillillä tai minisalaatilla.
  8. Tarjoa alku- tai cocktailpaloina.

Vinkki

Käytä lohimoussea esim. kolmioleipien tai voileipäkakun täytteenä tai uuniperunoiden lisukkeena.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
230 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
15 g
Suola
1,2 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
51 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)