Lohimousse

Lohimousse
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Lohimousse

Lohimoussen voi valmistaa ihanan sileänä ja kuohkeana kahdesta raaka-aineesta suoraan yhdessä kulhossa. Kalan ja muut höysteet saa näyttävästi päälle.

Valmistusaika

Työaika
25 min
Yhteensä
25 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

22 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta

Lohimousse

1 rasia (200 g)
2 dl
125 g
graavilohta palana
10
hillosipulia
mustapippuria myllystä

Pienet lohimousseleivät

n. 230 g
saaristolaisnappeja
jääsalaattia

Ohje

  1. Vaahdota tuorejuusto ja kerma kulhossa.
  2. Kuutioi lohi ja hienonna hillosipulit.
  3. Voit halutessasi yhdistää lohimoussen kaikki raaka-aineet keskenään tai tarjota sileän moussen ja kala-sipuliseoksen erikseen, kuten lohimousseleivissä (ks. alla).
  4. Pienet lohimousseleivät (12 - 24 kpl)

  5. Käytä saaristolaisnappiviipaleet kokonaisina (12 kpl) tai puolitettuina (24 kpl).
  6. Sipaise leiville hieman moussea ja paina pala salaatinlehteä päälle. Lusikoi tai pursota päälle moussea. Nosta päällimmäiseksi lohikuutiot ja sipulihakkelus.
  7. Rouhi päälle mustapippuria ja viimeistele halutessasi tillillä tai minisalaatilla.
  8. Tarjoa alku- tai cocktailpaloina.
Vinkki

Vinkki

Käytä lohimoussea esim. kolmioleipien tai voileipäkakun täytteenä tai uuniperunoiden lisukkeena.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
230 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
1,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›