Papan hirvipata

Papan hirvipata

Pappa nautti metsissä samoilusta ja saimme lapsena serkusten kanssa nauttia siitä erilaisten metsän herkkujen muodossa. Sienet, lakat ja hirvenliha taipuivat papan käsissä herkullisiksi aterioiksi. Papan hirvipata on makumuisto, jonka toivon jäävän elämään myös omille lapsilleni.

Ainekset8 annosta

8 annosta
1 ¼ kg
hirvenlihaa
300 g
sian kylkeä
50 g
2 - 3
sipulia
3 - 4
valkosipulin kynttä
15 kpl
kokonaisia mustapippureita
5
laakerinlehteä
1 rkl
suolaa
1 rkl
kuivattua rosmariinia
2 dl
vettä
1 pullo (330 ml)
olutta

Ohje

  1. Kuutioi hirvenliha ja hienonna sian kylki.
  2. Käristä sian kylkeä pannulla, kunnes enin rasva on irronnut ja liha rapeutuu. Nosta sivuun.
  3. Lisää pannulle hiukan voita ja ruskista hirven liha kolmessa erässä.
  4. Laita lihat, paloitellut sipulit ja mausteet pataan. Kaada päälle vesi ja olut.
  5. Kypsennä uunissa 150 asteessa n. 4 - 5 tuntia tai kunnes liha on mureaa.
  6. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
126 kcal
Proteiini
13 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,9 g
Kalsium
14 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›