Siirry sisältöön
Isoäidin lihapullat

Isoäidin lihapullat

Isoäidin lihapullissa maistuu maustepippuri, jota on Suomessa tyypillisesti käytetty ruuanvalmistuksessa, mutta myös leivonnassa. Maustepippurihan maistuu myös piparkakuissa. Kastikkeen voit valmistaa itse tai käyttää Valio kermaista ruskeaa kastiketta.

Isoäidin lihapullat

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 dl (100 g)
    Valio valio kermaviiliä
    Valio kermaviili sopii monipuolisesti dippailuun, ruoanlaittoon ja kylmiin kastikkeisiin salaatin, uunilohen tai grilliruokien kaveriksi. Kermaviiliä…
    Valio kermaviili 200 g
  • ½ dl korppujauhoja
  • 1 iso sipuli
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® rasvaa
    Valio Oivariini® on täynnä herkullista makua. Rakastetun maun salaisuus on puhdas suomalainen voi, ja rapsiöljy…
    Valio Oivariini® 400 g normaalisuolainen HYLA®
  • 400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl paprikajauhetta
  • vajaa ½ tl mustapippuria (0,5 tl) mustapippuria
  • ½ tl maustepippuria
  • ripaus valkopippuria

Kastike

  • 1 prk (2,5 dl)
    Valio ruokakermaa Kolme sipulia
    Laktoositon Valio ruokakerma kolme sipulia sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin kuumennusta…
    Valio ruokakerma 2,5 dl kolme sipulia UHT laktoositon
  • 1 dl vettä
  • ¼ liha-juuresliemikuutiota
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 1½ rkl tummaa suurustejauhetta
  • 0 kg ketsuppia

TAI


Ohje

  1. Aloita lihapullien teko sekoittamalla kermaviili ja korppujauhot keskenään. Anna turvota n. 10 min
  2. Hienonna sipuli, paista se Oivariini rasvassa pannulla pehmeäksi.
  3. Yhdistä kaikki ainekset. Sekoita lihapullataikina tasaiseksi.
  4. Muotoile taikinasta lihapullia vedellä kostutetuin käsin. Taikinasta tulee 20 keskikokoista tai 14 isoa lihapullaa.
  5. Paista lihapullat Oivariini rasvassa pannulla tai uunipellillä leivinpaperin päällä 250 asteessa n. 15 min tai kunnes kypsiä.

Kastike

  1. Valmista kastike alla olevan ohjeen mukaan itse tai käytä valmista Valio kermaista ruskeaa kastiketta.
  2. Mittaa kattilaan tai lihapullien paistamiseen käytettyä paistinpannua (älä huuhtele makuaineita pois) kerma, vesi ja liemikuution neljännes. Kuumenna kiehuvaksi.
  3. Lisää suurustejauhe, anna kiehua 1 min, sekoita. Mausta pippurilla.
  4. Lisää lopuksi hienonnettua persiljaa ja nauti lihapullien kanssa

Vinkki

Voit korvata kastikkeessa olevan valmiin suurustejauheen vehnäjauhoilla, jolloin saat kastikkeesta laktoosittoman. Lisää ne veteen sekoitettuina. Anna kiehua hiljalleen 2 min.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 120 kcal
Proteiini 8,1 g
Hiilihydraatti 5,2 g
Rasva 7,4 g
Tyydyttynyt rasva 3,7 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • valkopippuria
  • mustapippuria myllystä
  • ketsuppia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search