Punajuuri-saaristolaisleipä

Punajuuri-saaristolaisleipä
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Punajuuri-saaristolaisleipä

Punajuuri-saaristolaisleipä

Itse tehty saaristolaisleipä on loistava ruokalahja ja kruunaa kalapöydän. Tässä ohjeessa punajuuri antaa leipään ihanaa mehevyyttä sekä joulunpunaista väriä. Ohjeesta tulee kerralla vaivatta kolme leipää, joten siitä on helppoa paketoida osa lahjaksi tai pakastaa.

Valmistusaika

Työaika
20 min
kohotus
1 h 30 min
uunissa
1 h 30 min
Yhteensä
3 h 20 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset3 vuokaleipää

3 vuokaleipää
1 l
2 pkt (à 50 g)
hiivaa
3 dl
tummaa siirappia
3 dl
kaljamaltaita
3 dl
kauraleseitä
3 dl
ruisjauhoja
1 dl
auringonkukansiemeniä
10 dl
vehnäjauhoja
2 tl
suolaa
2
punajuurta raastettuna

Voiteluun

½ dl
kuumaa vettä
½ dl
tummaa siirappia

Ohje

  1. Lämmitä mehu kädenlämpöiseksi ja liuota siihen tuorehiiva suuressa kulhossa (n. 4 l).
  2. Lisää muut ainekset, punajuuri viimeisenä. Taikina jää löysäksi.
  3. Kohota liinan alla 1 h 30 min.
  4. Lusikoi taikina kolmeen leipävuokaan (n. 24 x 8 cm esim. kartonkinen Fredman paistovuoka).
  5. Paista 175 asteessa n. 1 h 30 min. Voitele paiston aikana leipien pintaa vesi-siirappiseoksella.
  6. Kumoa hieman jäähtyneet leivät vuoista. Leipä kestää hyvin pakastamista.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
218 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
39 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
4 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›