
Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
3 h
Yhteensä
3 h 20 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni175°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
5 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
1 l
Valio appelsiinitäysmehu perinteistäValio appelsiinitäysmehu on aamiaispöytien klassikko, joka maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100 %,…
- 2 pkt (à 50 g) hiivaa
- 3 dl tummaa siirappia
- 3 dl kaljamaltaita
- 3 dl kauraleseitä
- 3 dl ruisjauhoja
- 1 dl auringonkukansiemeniä
- 10 dl vehnäjauhoja
- 2 tl suolaa
- 2 (200 g) punajuurta raastettuna
Voiteluun
- ½ dl kuumaa vettä
- ½ dl tummaa siirappia
Jaa resepti
Ohje
- Lämmitä mehu kädenlämpöiseksi ja liuota siihen tuorehiiva suuressa kulhossa (n. 4 l).
- Lisää muut ainekset, punajuuri viimeisenä. Taikina jää löysäksi.
- Kohota liinan alla 1 h 30 min.
- Lusikoi taikina kolmeen leipävuokaan (n. 24 x 8 cm esim. kartonkinen Fredman paistovuoka).
- Paista 175 asteessa n. 1 h 30 min. Voitele paiston aikana leipien pintaa vesi-siirappiseoksella.
- Kumoa hieman jäähtyneet leivät vuoista. Leipä kestää hyvin pakastamista.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
216 kcal
Proteiini
5,7 g
Hiilihydraatti
39,8 g
Rasva
2,7 g
Tyydyttynyt rasva
0,3 g
Ravintokuitu
4 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa