Itse tehty saaristolaisleipä on loistava ruokalahja ja kruunaa kalapöydän. Tässä ohjeessa punajuuri antaa leipään ihanaa mehevyyttä sekä joulunpunaista väriä. Ohjeesta tulee kerralla vaivatta kolme leipää, joten siitä on helppoa paketoida osa lahjaksi tai pakastaa.
1 l | |
2 pkt (à 50 g) | hiivaa |
3 dl | tummaa siirappia |
3 dl | kaljamaltaita |
3 dl | kauraleseitä |
3 dl | ruisjauhoja |
1 dl | auringonkukansiemeniä |
10 dl | vehnäjauhoja |
2 tl | suolaa |
2 (200 g) | punajuurta raastettuna |
Voiteluun | |
---|---|
½ dl | kuumaa vettä |
½ dl | tummaa siirappia |
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.