Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Vegaaninen rosmariini-juustoleipä

Rosmariinilla ja vegaanisella juustolla täytetty nyhtöleipä on täydellinen herkku jaettavaksi. Näyttävä leipä on yllättävän helppo valmistaa! Resepti: Tiina Tohu.

Vegaaninen rosmariini-juustoleipä

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Taikina

  • 2½ dl
    Oddlygood® Barista kaurajuomaa
    Oddlygood® Barista kaurajuoma sopii täydellisesti kahvin seuraan. Se vaahtoutuu kauniisti, sekoittuu kaikkiin kahveihin vaaleasta suodatinkahvista…
    Oddlygood® Barista kaurajuoma 1 l UHT gluteeniton
  • 50 g vegaanista margariinia
  • 25 g tuorehiivaa
  • 1½ rkl sokeria
  • 1¼ tl suolaa
  • 7 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 75 g vegaanista margariinia
  • 1 rkl rosmariinia hienonnettua
  • ¼ tl suolaa
  • 100 g (à 150 g)
    Oddlygood® Veggie raastetta
    Valio Oddlygood® Veggie raaste on järisyttävän herkullinen kasvipohjainen vaihtoehto pizzan päälle, toasteihin, keittoihin ja kastikkeisiin.…
    Oddlygood® e150 g grated

Ohje

  1. Lämmitä Oddlygood® kaurajuoma ja margariini kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon hiiva, sokeri ja suola. Alusta vehnäjauhot vähitellen taikinaan samalla vaivaten, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoilta. Peitä liinalla ja anna levätä 15 minuuttia.
  2. Valmista täyte sekoittamalla huoneenlämpöinen margariini, rosmariini ja suola tasaiseksi seokseksi.
  3. Leivo taikina tangoksi ja jaa 14 osaan. Kaulitse jokainen pala noin ø 12 cm kokoiseksi kiekoksi. Levitä jokaisen kiekon päälle margariiniseosta ja reilu lusikallinen Oddlygood® raastetta. Taita kiekko kahtia “taskuksi”, ja asettele taskut limittäin voideltuun leipävuokaan.
  4. Kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.
  5. Sulata osa ylijääneestä margariiniseoksesta ja voitele sillä leivän pinta. Paista 200 asteessa 25 minuuttia, kunnes leipä on kypsynyt. Sivele loppu margariiniseos kuuman leivän pintaan ja anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 216 kcal
Proteiini 6,4 g
Hiilihydraatti 42,3 g
Rasva 1,7 g
Tyydyttynyt rasva 0,2 g
Ravintokuitu 2 g
Suola 0 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.