Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Vegaaniset karjalanpiirakat

Vegaaninen riisipuuro keittyy täyteläiseksi Oddlygood® Cooking -tuotteen avulla, ja karjalanpiirakat saavat kauniin, kiiltävän pinnan margariini–kaurajuomaseoksella voideltaessa. Resepti: Tiina Tohu.

Vegaaniset karjalanpiirakat

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Riisipuuro

Taikina

  • 1½ dl kylmää vettä
  • 2 dl ruisjauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ¾ tl suolaa

Voiteluun

  • 50 g vegaanista margariinia
  • 1 dl
    Oddlygood® Barista kaurajuomaa
    Oddlygood® Barista kaurajuoma sopii täydellisesti kahvin seuraan. Se vaahtoutuu kauniisti, sekoittuu kaikkiin kahveihin vaaleasta suodatinkahvista…
    Oddlygood® Barista kaurajuoma 1 l UHT gluteeniton

Ohje

  1. Valmista riisipuuro: keitä riisiä vedessä noin 20 minuuttia, kunnes suurin osa vedestä on imeytynyt. Lisää Oddlygood® Cooking -tuote ja jatka keittämistä vielä 10 minuuttia. Mausta suolalla ja siirrä puuro jäähtymään.
  2. Valmista taikina: lisää jauhot ja suola veteen ja vaivaa kiinteäksi taikinaksi.
  3. Muotoile kuoret: leivo taikinasta tanko ja jaa se 20 osaan. Kaulitse jokaisesta palasta ohut taikinakuori. Pinoa kuoret pinoon ja ripottele niiden väliin jauhoja, jotta ne eivät tartu toisiinsa. Peitä kuoret kelmulla, etteivät ne kuivu.
  4. Täytä ja rypytä: lusikoi riisitäytettä kuoren keskelle, jättäen reunoille noin 1 cm tyhjä tila. Käännä reunat keskustaa kohti ja rypytä reunat etusormen ja peukalon välissä kauniisti.
  5. Paista: siirrä piirakat pellille, älä käytä leivinpaperia. Paista 275-300 asteessa 12–15 minuuttia, kunnes ne saavat kauniin värin.
  6. Voitele: sulata margariini ja sekoita siihen Oddlygood® Barista -kaurajuoma. Voitele piirakat kauttaaltaan heti uunista ottamisen jälkeen.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 96 kcal
Proteiini 2 g
Hiilihydraatti 16,1 g
Rasva 2,3 g
Tyydyttynyt rasva 0,2 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.