Focaccia-voileipäkakku

Focaccia-voileipäkakku
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Focaccia-voileipäkakku

Focaccia-voileipäkakku

Voileipäkakku Italian tyyliin. Kokoa ruokaisat täytteet focaccia-leivän pinnalle. Leipä on parhaimmillaan leivontapäivänä.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
20 min
kohotus
1 h
Yhteensä
1 h 50 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
11 arvostelu

Ainekset10 annosta

10 annosta

Pohja

4 dl
vettä
1 pussi
kuivahiivaa
1 ½ tl
suolaa
9 dl
vehnäjauhoja
½ dl
oliiviöljyä

Pinnalle

½ dl
oliiviöljyä
ripaus
sormisuolaa
3 vartta
tuoretta rosmariinia

Täyte

2 rasiaa (à 200 g)
100 g
ilmakuivattua kinkkua
150 g
latva-artisokkaa öljyssä
250 g
tuoreita mansikoita pilkottuna
tuoreita yrttejä ja versoja

Ohje

  1. Lämmitä vesi 42-asteiseksi ja lisää siihen kuivahiiva sekä suola. Lisää jauhot taikinaan vähän kerrallaan. Vaivaa ja lisää öljy loppuvaiheessa. Kohota kaksinkertaiseksi.
  2. Voitele uunivuoka (n. 32 x 22 cm) oliiviöljyllä. Kumoa kohonnut taikina vuokaan ja painele se vuoan pohjalle reunoja myöten. Kohota vielä hetki.
  3. Painele leivän pintaan sormilla koloja. Valuta pinnalle oliiviöljyä ja ripottele sormisuolaa sekä tuoretta rosmariinia. Paista uunin alatasolla 225 asteessa n. 20 min. Jäähdytä.
  4. Aseta leipä tarjoiluastialle. Pehmennä tuorejuustoa sekoittamalla ja siirrä se pursotinpussiin. Pursota leivän pintaan ruusukkeita.
  5. Lisää pinnalle ilmakuivattua kinkkua, valutettua artisokkaa, mansikoita sekä tuoreita versoja.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
190 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
24 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.