Sesonki
Joulun makein lahja: itse tehdyt joulukarkit
Kuka ei rakastaisi itse tehtyjä joulumakeisia? Ilahduta ystävää pehmeällä fudgella, herkullisella glögimarmeladilla, piparilla maustetulla rocky roadilla tai anna lahjaksi kahvipöytäkeskustelut herättävää suklaasalamia.
Miten toffeeta tehdään?
Itse tehdyn toffeen valmistaminen on helppoa, kunhan noudatat ohjeita tarkkaan ja kiireettä.
- Varmista että välineesi ovat puhtaat ja kuivat.
- Valmista toffee antamalla kerman, sokerin ja voin kiehua voimakkaasti poreillen paksupohjaisessa kattilassa 15–25 minuuttia. Tarkkaile toffeen sakeutumista ja valmistumista. Keittoaika vaihtelee riippuen kiehumisen voimakkuudesta, keittoastian halkaisijan suuruudesta ja annoskoosta. Harjoittelemalla opit tunnistamaan, milloin toffee on valmista.
- Voit myös tehdä toffeelle ns. pisaratestin. Kun toffee alkaa saostua, tipauta n. 1/2 tl seosta kylmään veteen. Anna jäähtyä hetken. Mikäli seos jähmettyy vedessä niin, että voit muotoilla sen palloksi, on toffeeseos valmista.
- Leikkaa toffee paloiksi, kun se on täysin jäähtynyttä. Jos toffee tarttuu veitseen leikattaessa, kasta veistä välillä kuumaan veteen.
- Kääri kauniisti sellofaaniin ja anna lahjana. Vai söitkö jo kaiken itse?