Laura Saukkonen
Valio markkinointi
Fudge on ehkäpä suosituimpia itse tehtyjä makeisia. Eikä ihme, sillä kermakaramellin silkinpehmeä koostumus ja herkullinen maku ovat jotain kerrassaan ihanaa.
Pieneksi herkuksi kahvipöytään, lahjaksi ystävälle tai nautittavaksi viltin alle. Itse tehty fudge on monen paikan herkku, ja varsin helppo valmistaa myös itse. Kiirehtiä ei kuitenkaan kannata, sillä fudgemassan pitää saavuttaa 116 asteen lämpötila. Varmimmin onnistut, kun mittaat lämpötilan digitaalisella lämpömittarilla.
Jos fudge jää liian pehmeäksi, keittoaika on todennäköisesti ollut liian lyhyt. Voit kuitenkin pelastaa tilanteen jatkamalla keittämistä: lisää fudgemassa kattilaan, anna sulaa maltillisesti ja keitä 116-asteiseksi.
Tuliko fudgesta rakeista? Rakeet ovat kristallisoituneita sokerikiteitä. Rakeisuus johtuu sokerin ja kerman suuresta lämpötilojen erosta. Älä sulata sokeria ennen kerman lisäystä vaan kuumenna ne yhdessä.
Juoksettuiko fudgemassa? Fudgemassa voi juoksettua esimerkiksi suklaan lisäämisen yhteydessä. Juoksettuminen johtuu yleensä siitä, ettei massa ole vielä 116-asteista. Tässä tapauksessa jatka keittämistä vielä hetki ja vatkaa massa sähkövatkaimella tasaiseksi.