Siirry sisältöön
Simatortut

Sesonki

Vietä värikäs vappu

Vappuna juhlitaan kevättä, perinteisten vappuruokien, kuten munkkien, siman ja perunasalaatin kera. Eikä vapusta väriäkään puutu – siitä pitävät huolen vappupallot ja serpentiinit!

Nappaa käteesi lasillinen simaa, vappukuohuvaa tai raikas mocktail ja kilistä suomalaisen työn kunniaksi. Kevät on täällä, joten on aika kokoontua vappupiknikkien ja -brunssien äärelle.

Vappuaattoa juhlitaan aina huhtikuun viimeisenä päivänä ja vappupäivää toukokuun ensimmäisenä päivänä. Vuonna 2024 vappuaatto sijoittuu siten tiistaille 30.4. ja vappupäivä keskiviikolle 1.5.

Vapun makein kattaus

Mitä vappu olisikaan ilman siihen kuuluvia makeita herkkuja: munkkeja, donitseja, tippaleipiä, churroja, rosetteja sekä muita herkullisia vappuleivonnaisia. Tästä löydät ohjeet niin munkkitaikinaan kuin vappudonitseihin!

Vapun suosikkiruoat ja -juomat

Perunasalaatti, rennot pikkusuolaiset sekä sima ja muut vappujuomat kuuluvat kiistatta kevään hauskimpaan juhlaan. Kilisteletkö sinä vappuna itse tehdyllä simalla vai raikkaalla mocktaililla?


Rapea perunasalaatti

Vappukattaus vailla vertaa

Tässä ovat vapun must taste -herkut. Jos haluat kattaa pöytään vain muutaman tarkoin harkitun vappuherkun, ota nämä reseptit talteen!


Kolme tapaa viettää vappua

Vappupäivän brunssi, vappupiknik ja grillaus ovat perinteisiä tapoja viettää vappua. Sään salliessa vappuherkut kannattaa nauttia raikkaassa ulkoilmassa, mutta sateen yllättäessä brunssin tai piknikin voi kattaa mainiosti myös sisälle.


Hodaribuffet on hitti

Hodarit ovat tuttu näky vappukattauksessa. Kata tarjolle kokonainen hodaribuffet, josta juhlavieraat saavat koota mieleisensä hodarin.

Texmex hodarivuoka

Herkullisen vapun muistilista

Kaipaatko valmista vappumenua? Kokeile perinteistä, vappuklassikoiden varaan rakentuvaa vappumenua tai maailmalta vaikutteita saanutta, modernia vappumenua. Perheen lapsille maistuu veikeän värikäs vappukattaus, jossa päärooliin pääsevät nakkipiilot sekä värikkäät mokkapalat.

Herkullista vappua!

Search