Vapun grillimenu

Rennoissa vappujuhlissa ruoat kuumenevat grillin lämmössä. Nosta grilliin tuttuja grilliruokia tai kokeile vappuun sopivia hampurilaisia ja hodareita.

Jos sää sallii, kannattaa grilli kaivaa talviteloilta viimeistään vappuna. Erityisen hyvältä pitkän talven jälkeen maistuvat tutut grilliherkut: makkara, vartaat, täytetyt herkkusienet, grillattu kala ja erilaiset lihat, kuten tomahawk sekä T-luupihvi. Kasviksista grilliin sopivat hyvin maissit sekä keväiset parsat.

Rennompaan vapun viettoon käyvät myös hampurilaiset ja grillin lämmössä kypsyvät hot dogit eli hodarit. Ja mikset grillaisi myös salaattia?

Perinteisiä grilliherkkuja

Grillaus tuo esiin monien lihojen, kasvisten ja kalojen parhaat puolet. Kokeile vaikka grillattua siikaa, grillattua tahmeaa kanaa tai paista lohifilee tällä kertaa grillin lämmössä. Vai laittaisitko grilliin sittenkin äyriäisiä? Grillatut jättikatkarapuvartaat ja vaniljainen chilidippi nimittäin vievät kielen mennessään.

Lisukesalaatti grillistä

Tiesitkö, että salaatinkin voi grillata? Kokeile grilliruoan lisukkeeksi herkullista grillattua nizzansalaattia, kesäistä grillijuusto-mansikkasalaatti tai kokoa salaatti grillatuista kasviksista.

Hampurilaiset ja hodarit grillaten

Hampurilaiset ja hodarit ovat mainiota vappu- ja grilliruokaa.Eikä grillausta kannata jättää vain pihvien ja nakkien grillaukseen, sillä grilli antaa paahteista makua myös sämpylöille ja lisukkeille.

Jälkkäriksi jätskibuffet

Tuhdin grillimenun jälkiruokana maistuvat raikkaat ja yksinkertaiset herkut, kuten jäätelö. Mikä olisikaan parempaa, kuin avata kesän jäätelökausi vappuna kattamalla vieraille helppo jäätelöbuffet?

Jäitkö kaipaamaan perinteisen vapun tarjoiluja? Vai olisiko jälkkäriksi maistunut munkit ja sima? Katso siinä tapauksessa myös muut vappusisältömme!

Perinteinen vappumenu
Munkit
Sima ja vappujuomat
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›