Jos sää sallii, kannattaa grilli kaivaa talviteloilta viimeistään vappuna. Erityisen hyvältä pitkän talven jälkeen maistuvat tutut grilliherkut: makkara, vartaat, täytetyt herkkusienet, grillattu kala ja erilaiset lihat, kuten tomahawk sekä T-luupihvi. Kasviksista grilliin sopivat hyvin maissit sekä keväiset parsat.
Rennompaan vapun viettoon käyvät myös hampurilaiset ja grillin lämmössä kypsyvät hot dogit eli hodarit. Ja mikset grillaisi myös salaattia?
Perinteisiä grilliherkkuja
Grillaus tuo esiin monien lihojen, kasvisten ja kalojen parhaat puolet. Kokeile vaikka grillattua siikaa, grillattua tahmeaa kanaa tai paista lohifilee tällä kertaa grillin lämmössä. Vai laittaisitko grilliin sittenkin äyriäisiä? Grillatut jättikatkarapuvartaat ja vaniljainen chilidippi nimittäin vievät kielen mennessään.