Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Grillileipä

Grillileipä on grillissä tai uunin grillitoiminnolla paahdettu nyhtöleipä, josta voidaan käsin napsia jalapeno-cheddar sulatejuuston, sipulin ja ilmakuivatun kinkun höystämää herkkua. Valmiista leivästä saa pienellä vaivalla herkullisen tarjottavan vaikka illanistujaisiin.

Grillileipä
Grillileipä

Ainesosat

kokonainen leipä

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Ohje

  1. Leikkaa leipään ensin koko leivän mittainen viilto pituussunnassa - jätä n. 1 cm pohjasta leikkaamatta. Tee tämän jälkeen paksuhkoja poikittaisia viipaleviiltoja, jättäen nekin pohjasta kiinni.
  2. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi.
  3. Levitä väleihin Koskenlaskija esim. voileipälastalla. Työnnä väleihin sipulirenkaita ja ilmakuivattua kinkkua. Pirskota pinnalle oliiviöljyä.
  4. Nosta leipä folion päälle, jätä päältä avoimeksi.
  5. Kuumenna leipää grilliritilällä 5 - 10 min. Tarjoa grilliruokien lisukkeena.

Valmistus uunissa

  1. Valmistus onnistuu myös uunissa. Nosta leipä leivinpaperin päälle uunipellille tai -ritilälle uunin yläosaan. Kuumenna 225 asteessa käyttäen sekä grillivastus- että kiertoilmatoimintoa. Jos uunissasi ei tätä ole, aseta lämpö 250 asteeseen / tasalämpö. Valmistusaika uunin yläosassa on n. 5 min.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 211 kcal
Proteiini 9,8 g
Hiilihydraatti 21,1 g
Rasva 11,7 g
Tyydyttynyt rasva 4,7 g
Ravintokuitu 2,2 g
Suola 1,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search