Grillileipä

Grillileipä
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Grillileipä

Grillileipä

Grillileipä on grillissä tai uunin grillitoiminnolla paahdettu nyhtöleipä, josta voidaan käsin napsia jalapeno-cheddar sulatejuuston, sipulin ja ilmakuivatun kinkun höystämää herkku. Valmiista leivästä saa pienellä vaivalla herkullisen tarjottavan vaikka illanistujaisiin.

Valmistusaika

Työaika
10 min
uunissa
7 min
Yhteensä
17 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

00 arvostelua

Ainekset1 kokonainen leipä

1 kokonainen leipä
1
sekaleipä , pitkulainen

tai 1 ranskanleipä
1
punasipuli
n. 1 ½ prk (à 125 g)
80 - 100 g
ilmakuivattua kinkkua
n. 2 rkl
oliiviöljyä

Ohje

  1. Leikkaa leipään ensin koko leivän mittainen viilto pituussunnassa - jätä n. 1 cm pohjasta leikkaamatta. Tee tämän jälkeen paksuhkoja poikittaisia viipaleviiltoja, jättäen nekin pohjasta kiinni.
  2. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi.
  3. Levitä väleihin Koskenlaskija esim. voileipälastalla. Työnnä väleihin sipulirenkaita ja ilmakuivattua kinkkua. Pirskota pinnalle oliiviöljyä.
  4. Nosta leipä folion päälle, jätä päältä avoimeksi.
  5. Kuumenna leipää grilliritilällä 5 - 10 min. Tarjoa grilliruokien lisukkeena.
  6. Valmistus uunissa

  7. Valmistus onnistuu myös uunissa. Nosta leipä leivinpaperin päälle uunipellille tai -ritilälle uunin yläosaan. Kuumenna 225 asteessa käyttäen sekä grillivastus- että kiertoilmatoimintoa. Jos uunissasi ei tätä ole, aseta lämpö 250 asteeseen / tasalämpö. Valmistusaika uunin yläosassa on n. 5 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
242 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
29 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
4 g
Suola
1,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.