Texmex brunssileipä

Texmex brunssileipä
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Texmex brunssileipä

Texmex brunssileipä

Rapeaa leipää, mehevää chorizo-papupaistosta, uppomuna ja tacon makuista juustokastiketta - voiko parempaa täytettyä leipää kuvitella. Nämä ruokaisat leivät sopivat, brunssille, iltapalaksi tai leffaevääksi.

Valmistusaika

Työaika
30 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
11 arvostelu

Ainekset4 annosta

4 annosta
4 viipaletta
maalaisleipää
50 g

Chorizo-papupaistos

100 g
chorizo-makkaraa
100 g
vihreitä papuja
100 g
pakastemaissia
1
valkosipulin kynsi

Uppomunat

4
kananmunaa
2 l
vettä
1 dl
väkiviinaetikkaa
2 tl
suolaa

Lisäksi

1
punainen paprika
1 prk (125 g)
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Voitele leipäviipaleet voilla (säästä vähän voita chorizopaistokseen). Siirrä leivinaperille uunipellille ja paista rapeiksi uunissa 200 asteessa n. 10 min.
  2. Sulata nokare voita pannulla. Suikaloi chorizo ja pilko pavut. Lisää pannulle chorizo, pavut ja maissi. Paista kunnes saavat väriä. Nosta pannu pois liedeltä.
  3. Valmista uppomunat. Kiehauta vesi ja lisää siihen etikka ja suola. Anna veden poreilla kevyesti. Pyöräytä kattilaan pyörre kauhalla. Laita kananmunat yksitellen kupin kautta vesipyörteeseen. Anna kypsyä 4 - 5 min. ja nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle.
  4. Leikkaa paprika ohuiksi suikaleiksi. Levitä Koskenlaskijaa uunissa paahtuneille leiville ja annostele päälle chorizo-papupaistosta sekä tuoreita paprikasuikaleita. Asettele päälle uppomuna ja rouhi pinnalle mustapippuria.
Vinkki

Vinkki

Uppomunan sijaan leiville sopii myös mainiosti paistettu kananmuna.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
68 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.