Lämpimät kurpitsaleivät

Lämpimät kurpitsaleivät
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Lämpimät kurpitsaleivät

Lämpimät kurpitsaleivät

Värikkäät kurpitsaleivät valmistuvat uunissa paahdetusta kurpitsasta. Paahda kurpitsaa kerralla enemmän, niin voit valmistaa siitä useammankin eri ruokalajin sosekeitoista maukkaaseen pastaan (esim. hokkaido-kurpitsapasta).

Valmistusaika

Työaika
25 min
uunissa
1 h 5 min
Yhteensä
1 h 30 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
11 arvostelu

Ainekset8 leipää

8 leipää
1 kpl (450 g (ks. vinkki))
hokkaido-kurpitsaa
3 rkl
extra virgin oliiviöljyä
1 rkl
sitruunamehua
n. ½ tl
suolaa
mustapippuria myllystä
100 g
babypinaattia
1 prk (180 g)
8
isoa paahtoleipäviipaletta
n. ½ prk (à 250 g)
1 dl (50 g)
pinjansiemeniä

Ohje

  1. Laita kurpitsa leivinpaperilla suojatulle ritilälle uuniin 175 asteeseen. Kypsennä n. 1 h.
  2. Halkaise kurpitsa. Poista siemenet ja lusikoi hedelmäliha lastumaisesti kulhoon. Mausta öljyllä, sitruunamehulla, mustapippurilla ja suolalla. Lisää joukkoon pinaatinlehdet.
  3. Levitä leipien päälle Koskenlaskija Ruoka.
  4. Päällystä leivät kurpitsa-pinaattiseoksella ja salaattijuustolla. Lisää pinnalle juustoraaste (ja pinjansiemenet).
  5. Paista 200 asteessa uunin yläosassa n. 5 min. Tarjoa heti.
Vinkki

Vinkki

Kurpitsaa kannattaa kerralla paahtaa reilummin. Näin siitä voi valmistaa ruokaa useammalle aterialle tai laittaa sitä pakastimeen myöhempää käyttöä varten. Esim. hokkaido-kurpitsapastan voit valmistaa samoista pääraaka-aineista (ks. ohje palvelusta).

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
142 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.