Lämpimät kurpitsaleivät

Lämpimät kurpitsaleivät

Värikkäät kurpitsaleivät valmistuvat uunissa paahdetusta kurpitsasta. Paahda kurpitsaa kerralla enemmän, niin voit valmistaa siitä useammankin eri ruokalajin sosekeitoista maukkaaseen pastaan (esim. hokkaido-kurpitsapasta).

Ainekset8 leipää

8 leipää
1 kpl (450 g (ks. vinkki))
hokkaido-kurpitsaa
3 rkl
extra virgin oliiviöljyä
1 rkl
sitruunamehua
n. ½ tl
suolaa
mustapippuria myllystä
100 g
babypinaattia
1 prk (180 g)
8
isoa paahtoleipäviipaletta
n. ½ prk (à 250 g)
1 dl (50 g)
pinjansiemeniä

Ohje

  1. Laita kurpitsa leivinpaperilla suojatulle ritilälle uuniin 175 asteeseen. Kypsennä n. 1 h.
  2. Halkaise kurpitsa. Poista siemenet ja lusikoi hedelmäliha lastumaisesti kulhoon. Mausta öljyllä, sitruunamehulla, mustapippurilla ja suolalla. Lisää joukkoon pinaatinlehdet.
  3. Levitä leipien päälle Koskenlaskija Ruoka.
  4. Päällystä leivät kurpitsa-pinaattiseoksella ja salaattijuustolla. Lisää pinnalle juustoraaste (ja pinjansiemenet).
  5. Paista 200 asteessa uunin yläosassa n. 5 min. Tarjoa heti.

Vinkki

Kurpitsaa kannattaa kerralla paahtaa reilummin. Näin siitä voi valmistaa ruokaa useammalle aterialle tai laittaa sitä pakastimeen myöhempää käyttöä varten. Esim. hokkaido-kurpitsapastan voit valmistaa samoista pääraaka-aineista (ks. ohje palvelusta).

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
142 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
13 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
166 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)