Siirry sisältöön
Lämpimät kurpitsaleivät

Lämpimät kurpitsaleivät

Värikkäät kurpitsaleivät valmistuvat uunissa paahdetusta kurpitsasta. Paahda kurpitsaa kerralla enemmän, niin voit valmistaa siitä useammankin eri ruokalajin sosekeitoista maukkaaseen pastaan (esim. hokkaido-kurpitsapasta).

Lämpimät kurpitsaleivät

Ainesosat

leipää

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 (450 g) hokkaido-kurpitsaa
  • 3 rkl extra virgin oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ½ tl suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 100 g babypinaattia
  • 1 prk (180 g)
    Valio salaattijuustokuutioita
    Valio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruuanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
    Valio salaattijuusto kuutiot 180 g laktoositon
  • 8 isoa paahtoleipäviipaletta
  • ½ prk (à 250 g)
    Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippiä cheddar
    Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippi cheddar on täyteläinen juustokastike, joka maistuu herkulliselta kylmänä tai kuumana.…
    Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippi e250 g cheddar laktoositon
  • 1 dl
    Valio Mustaleima™ raastetta
    Valio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
    Valio Mustaleima™ e130 g raaste
  • 0 kg pinjansiemeniä

Ohje

  1. Laita kurpitsa leivinpaperilla suojatulle ritilälle uuniin 175 asteeseen. Kypsennä n. 1 h.
  2. Halkaise kurpitsa. Poista siemenet ja lusikoi hedelmäliha lastumaisesti kulhoon. Mausta öljyllä, sitruunamehulla, mustapippurilla ja suolalla. Lisää joukkoon pinaatinlehdet.
  3. Levitä leipien päälle Koskenlaskija Ruoka.
  4. Päällystä leivät kurpitsa-pinaattiseoksella ja salaattijuustolla. Lisää pinnalle juustoraaste (ja pinjansiemenet).
  5. Paista 200 asteessa uunin yläosassa n. 5 min. Tarjoa heti.

Vinkki

Kurpitsaa kannattaa kerralla paahtaa reilummin. Näin siitä voi valmistaa ruokaa useammalle aterialle tai laittaa sitä pakastimeen myöhempää käyttöä varten. Esim. hokkaido-kurpitsapastan voit valmistaa samoista pääraaka-aineista (ks. ohje palvelusta).

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 163 kcal
Proteiini 6,2 g
Hiilihydraatti 10 g
Rasva 10,6 g
Tyydyttynyt rasva 4,6 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 1,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
  • pinjansiemeniä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search