Kurpitsa flatbread

Kurpitsa flatbread

1 h 12 min
keskitaso
119 kcal / 100g
2
2

Nämä flatbreadit eivät mehevän ja kauniin värisen kurpitsakastikkeen lisäksi paljon muuta täytettä tarvitse. Tarjoa välipalana tai pikkusuolaisena illanistujaisissa.

Ainekset

8 kpl

Pohja

25 g
hiivaa
2 dl
vettä
1/2 dl dl
½ tl
suolaa
5 dl
vehnäjauhoja

Kastike

1 rkl
1
valkosipulin kynsi
n. 800 g
myskikurpitsaa
5 dl
kasvislientä
½ tl
suolaa
mustapippuria myllystä
½ dl

Pinnalle

1 dl
mustia oliiviviipaleita
12 kpl
aurinkokuivattua tomaattia
1 - 2 vartta
tuoretta rosmariinia
1 pussi (150 g)

Ohje

  1. Pohja

  2. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
  3. Sekoita joukkoon Oivariini ja kuivat aineet. Vaivaa taikina kimmoisaksi.
  4. Anna taikinan kohota hyvin liinan alla. Tee sillä välin kastike.
  5. Kastike

  6. Sulata kattilassa Oivariini. Kuullota siinä viipaloitu valkosipulin kynsi.
  7. Kuori ja paloittele kurpitsa isohkoiksi lohkoiksi. Poista siemenet. Lisää lohkot kattilaan ja sekoita.
  8. Lisää kasvisliemi. Keitä miedolla lämmöllä n. 25 min tai kunnes kurpitsapalat ovat kypsiä.
  9. Valuta lohkot. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää kastikkeeseen suola, pippuri ja crème fraîche. Sekoita.
  10. Kokoaminen

  11. Jaa taikina kahdeksaan osaan. Taputtele ne n. 1 cm paksuisiksi pohjiksi leivinpaperin päälle jauhotetuin käsin.
  12. Levitä pohjille kurpitsakastike. Asettele valutetut oliiviviipaleet sekä valutetut ja suikaloidut aurinkokuivatut tomaatit kastikkeen päälle. Ripottele pinnalle rosmariinin lehtiä sekä juustoraaste.
  13. Paista flatbreadit uunin alaosassa 225 asteessa n. 10 - 12 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
119 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
6 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
66 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)