Siirry sisältöön
Kurpitsa flatbread

Kurpitsa flatbread

Nämä flatbreadit eivät mehevän ja kauniin värisen kurpitsakastikkeen lisäksi paljon muuta täytettä tarvitse. Tarjoa välipalana tai pikkusuolaisena illanistujaisissa.

Kurpitsa flatbread

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 25 g hiivaa
  • 2 dl vettä
  • ½ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • ½ tl suolaa
  • 5 dl vehnäjauhoja

Kastike

  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 800 g myskikurpitsaa
  • 5 dl kasvislientä
  • ½ tl suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • ½ prk
    Valio smetanaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio smetana 120 g laktoositon

Pinnalle

  • 1 dl oliiviviipaleita
  • 12 aurinkokuivattua tomaattia
  • 1-2 vartta tuoretta rosmariinia
  • 1 pussi (150 g)
    Valio mozzarella raastetta
    Valio mozzarella juustoraaste on hyvä valinta silloin, kun haluat maukkaan ja herkullisen venyvän lopputuloksen pizzaan,…
    Valio mozzarella e150 g raaste

Ohje

Pohja

  1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
  2. Sekoita joukkoon Oivariini ja kuivat aineet. Vaivaa taikina kimmoisaksi.
  3. Anna taikinan kohota hyvin liinan alla. Tee sillä välin kastike.

Kastike

  1. Sulata kattilassa Oivariini. Kuullota siinä viipaloitu valkosipulin kynsi.
  2. Kuori ja paloittele kurpitsa isohkoiksi lohkoiksi. Poista siemenet. Lisää lohkot kattilaan ja sekoita.
  3. Lisää kasvisliemi. Keitä miedolla lämmöllä n. 25 min tai kunnes kurpitsapalat ovat kypsiä.
  4. Valuta lohkot. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää kastikkeeseen suola, pippuri ja smetana. Sekoita.

Kokoaminen

  1. Jaa taikina kahdeksaan osaan. Taputtele ne n. 1 cm paksuisiksi pohjiksi leivinpaperin päälle jauhotetuin käsin.
  2. Levitä pohjille kurpitsakastike. Asettele valutetut oliiviviipaleet sekä valutetut ja suikaloidut aurinkokuivatut tomaatit kastikkeen päälle. Ripottele pinnalle rosmariinin lehtiä sekä juustoraaste.
  3. Paista flatbreadit uunin alaosassa 225 asteessa n. 10 - 12 min.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 122 kcal
Proteiini 4,3 g
Hiilihydraatti 12,1 g
Rasva 5,9 g
Tyydyttynyt rasva 2 g
Ravintokuitu 1,6 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search