Hokkaido-kurpitsapasta

Hokkaido-kurpitsapasta

Upean oranssi hokkaido-kurpitsa sopii monenlaiseen ruokaan, kuten tähän maistuvaan pastaan. Kurpitsaa kannattaa paahtaa kerralla useampaankin ruokaan.

1 h 30 min
keskitaso
185 kcal / 100g
2
0

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 kpl (450 g (ks. vinkki))
hokkaido-kurpitsaa
3 rkl
pinjansiemeniä
1 rkl
sitruunamehua
mustapippuria myllystä
n. ½ tl
suolaa
300 g
pastaa , penne
1 prk (180 g)
100 g
babypinaattia
3 rkl
extra virgin oliiviöljyä
1 dl (50 g)

Ohje

  1. Laita kurpitsa leivinpaperilla suojatun ritilälle uuniin 175 asteeseen. Kypsennä n. 1 h. Paahda jossakin vaiheessa kypsentämistä myös pinjansiemenet leivinpaperin päällä uunipellillä ylimmällä tasolla 5 - 10 min. (Siemenet paahtuvat myös hetkessä liedellä kuivalla pinnoitetulla pannulla.)
  2. Halkaise kurpitsa. Poista siemenet ja lusikoi hedelmäliha lastumaisesti kulhoon. Mausta sitruunamehulla, mustapippurilla ja suolalla.
  3. Keitä pasta pakkauksen mukaan "al dente". Valuta.
  4. Lisää pastan joukkoon kurpitsaseos, oliiviöljy, pinaatinlehdet, salaattijuusto ja pinjansiemenet. Kuumenna sekoitellen.
  5. Jaa annoslautasille ja ripottele päälle reilusti juustoraastetta.

Vinkki

Kurpitsaa kannattaa kerralla paahtaa reilummin. Näin siitä voi valmistaa ruokaa useammalle aterialle tai laittaa sitä pakastimeen myöhempää käyttöä varten.Lämpimät kurpitsavoileivät: Levitä kuuden ison paahtoleipä- tai maalaisleipäviipaleen päälle Valio Koskenlaskija® Ruoka cheddaria. Levitä päälle paahdettua kurpitsaa, salaattijuustoa ja pinaatinlehtiä. Rouhi päälle suolaa ja pippuria myllystä. Laita pinnalle Valio Mustaleima® juustoraastetta. Paista 225 asteessa uunin yläosassa n. 5 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
185 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
21 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,5 g
Kalsium
101 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)