Paahdettu spagettikurpitsa ja sieni-pekonikastike

Paahdettu spagettikurpitsa ja sieni-pekonikastike

Onko haussa spagettikurpitsa resepti? Spagettikurpitsa on pitkulainen kovamaltoinen kurpitsa, joka kypsyttyään muodostaa spagettimaisia, pitkiä suikaleita. Se toimii siis hyvin pastamaisissa annoksissa kastikkeen kera. Spagettikurpitsan siemenet voi hyvin paahtaa uunissa ja käyttää mysleissä tai salaattien päällä.

1 h 35 min
helppo
83 kcal / 100g
0
0

Ainekset4 annosta

4 annosta
n. 1,5 kg
spagetti-kurpitsaa
2 rkl
oliiviöljyä
½ tl
suolaa
170 g
pekonia
250 g
kantarelleja
2 rkl
kaprista
1 dl
½ dl
basilikaa
½ pussia (à 150 g)

Ohje

  1. Halkaise kurpitsa, kaiva siemenet pois esim. lusikalla. Valuta kurpitsan päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla.
  2. Paahda uunin keskiosassa 200 asteessa n. 1 h 15 min tai kunnes kypsä
  3. Hienonna pekoni. Laita kylmälle pannulle ja nosta lieden lämpötilaa. Paista kunnes pekonit rapeutuvat.
  4. Hienonna kantarellit. Lisää ne ja kaprikset pannulle. Paista muutama min.
  5. Kaada joukkoon rkerma ja anna kiehahtaa. Viimeistele basilikalla.
  6. Ota kurpitsat uunista. Erottele malto spagettimaisiksi suikaleiksi haarukalla. Kaada päälle kastiketta ja ripottele juustoraastetta. Tarjoa kurpitsa suoraan kuorestaan.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
83 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,4 g
Kalsium
51 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›