Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Paahdettu spagettikurpitsa ja sieni-pekonikastike

Onko haussa spagettikurpitsa resepti? Spagettikurpitsa on pitkulainen kovamaltoinen kurpitsa, joka kypsyttyään muodostaa spagettimaisia, pitkiä suikaleita. Se toimii siis hyvin pastamaisissa annoksissa kastikkeen kera. Spagettikurpitsan siemenet voi hyvin paahtaa uunissa ja käyttää mysleissä tai salaattien päällä.

Paahdettu spagettikurpitsa ja sieni-pekonikastike
Paahdettu spagettikurpitsa ja sieni-pekonikastike

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1½ kg spagetti-kurpitsaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl suolaa
  • 170 g pekonia
  • 250 g (4,25 dl) kantarelleja
  • 2 rkl kaprista
  • 1 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • ½ dl basilikaa
  • ½ pussia (à 150 g)
    Valio Juustomestarin cheddar raastetta
    Valio Juustomestarin cheddar juustoraaste on aromaatinen ja täyteläinen juustoraaste, joka on valmistettu laadukkaasta, kypsytetystä cheddarjuustosta.…
    Valio Juustomestarin e150 g cheddar juustoraaste

Ohje

  1. Halkaise kurpitsa, kaiva siemenet pois esim. lusikalla. Valuta kurpitsan päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla.
  2. Paahda uunin keskiosassa 200 asteessa n. 1 h 15 min tai kunnes kypsä
  3. Hienonna pekoni. Laita kylmälle pannulle ja nosta lieden lämpötilaa. Paista kunnes pekonit rapeutuvat.
  4. Hienonna kantarellit. Lisää ne ja kaprikset pannulle. Paista muutama min.
  5. Kaada joukkoon kerma ja anna kiehahtaa. Viimeistele basilikalla.
  6. Ota kurpitsat uunista. Erottele malto spagettimaisiksi suikaleiksi haarukalla. Kaada päälle kastiketta ja ripottele juustoraastetta. Tarjoa kurpitsa suoraan kuorestaan.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 82 kcal
Proteiini 3 g
Hiilihydraatti 1,8 g
Rasva 6,7 g
Tyydyttynyt rasva 2,8 g
Ravintokuitu 1,8 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search