Koskenlaskijan lämpimät herkkuleivät

Koskenlaskijan lämpimät herkkuleivät

30 min
keskitaso
206 kcal / 100g
0
1

Tämänkaltainen lämmin leipä on juhlava alku- tai iltapala suomalaiseen makuun - juhlassa kuin juhlassa. Kovavartiset yrtinoksat tuovat yhdessä metsäisen maun pannulla paistamiseen käytettyyn voihin ja siten koko ruokaan. Pannun kautta käyneet saaristolaisleivät saavat päälle punasipulipedin ja lämpimänä valuvan paneroidun Koskenlaskija sulatejuuston.

Ainekset

8 leipää
1 pkt (250 g)
1
kananmuna
½ dl
korppujauhoja
300 g
punasipulia
1 rkl
punaviinietikkaa
2 tl
sokeria
½ tl
suolaa
8 viipaletta
saaristolaisleipää

Paistamiseen

50 g
1 - 2 oksaa
tuoretta rosmariinia ja kovavartista timjamia

Ohje

  1. Leikkaa sulatejuusto kahdeksaksi viipaleeksi.
  2. Riko munan rakenne rikki haarukalla. Kasta juustoviipaleet ensin munaseokseen ja sen jälkeen pyöräytä ne korppujauhoissa.
  3. Puolita sipulit, leikkaa viipaleiksi. Sulata kolmannes voista paistinpannussa, lisää sipulit. Sekoittele hetki. Lisää etikka, sokeri ja suola. Paista kunnes irtoneste on haihtunut. Siirrä sipulit lautaselle, peitä foliolla ja jätä lieden lämpöön.
  4. Lisää pannulle osa voista ja yrtinoksat. Kuumenna. Laita leipäviipaleet pannulle hetkeksi. Nosta tarjoilulautaselle paistopuoli ylöspäin.
  5. Lisää pannulle loppu voi ja paista paneroidut juustopalat nopeasti yrttivoissa molemmin puolin.
  6. Nosta leiville sipuli ja juustopalat. Nauti juhlavana alkupalana tai parempana iltapalana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
206 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
16 g
Rasva
11 g
Suola
1,4 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
178 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)