Siirry sisältöön
Koskenlaskijan lämpimät herkkuleivät

Koskenlaskijan lämpimät herkkuleivät

Tämänkaltainen lämmin leipä on juhlava alku- tai iltapala suomalaiseen makuun - juhlassa kuin juhlassa. Kovavartiset yrtinoksat tuovat yhdessä metsäisen maun pannulla paistamiseen käytettyyn voihin ja siten koko ruokaan. Pannun kautta käyneet saaristolaisleivät saavat päälle punasipulipedin ja lämpimänä valuvan paneroidun Koskenlaskija sulatejuuston.

Koskenlaskijan lämpimät herkkuleivät

Ainesosat

leipää

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 pkt (250 g)
    Valio Koskenlaskija® voimakas sulatejuustoa
    Valio Koskenlaskija® sulatejuusto on klassikko, jonka voimakkaan juustoisella maulla on ollut vahva vaikutus jo vuodesta…
    Valio Koskenlaskija® e250 g voimakas sulatejuusto laktoositon
  • 1 kananmuna
  • ½ dl korppujauhoja
  • 300 g punasipulia
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 2 tl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 8 viipaletta saaristolaisleipää

Paistamiseen

  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 (1-2 oksaa) tuoretta rosmariinia ja kovavartista timjamia

Ohje

  1. Leikkaa sulatejuusto kahdeksaksi viipaleeksi.
  2. Riko munan rakenne rikki haarukalla. Kasta juustoviipaleet ensin munaseokseen ja sen jälkeen pyöräytä ne korppujauhoissa.
  3. Puolita sipulit, leikkaa viipaleiksi. Sulata kolmannes voista paistinpannussa, lisää sipulit. Sekoittele hetki. Lisää etikka, sokeri ja suola. Paista kunnes irtoneste on haihtunut. Siirrä sipulit lautaselle, peitä foliolla ja jätä lieden lämpöön.
  4. Lisää pannulle osa voista ja yrtinoksat. Kuumenna. Laita leipäviipaleet pannulle hetkeksi. Nosta tarjoilulautaselle paistopuoli ylöspäin.
  5. Lisää pannulle loppu voi ja paista paneroidut juustopalat nopeasti yrttivoissa molemmin puolin.
  6. Nosta leiville sipuli ja juustopalat. Nauti juhlavana alkupalana tai parempana iltapalana.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 203 kcal
Proteiini 7 g
Hiilihydraatti 23,5 g
Rasva 8,1 g
Tyydyttynyt rasva 4,4 g
Ravintokuitu 3,5 g
Suola 1,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search