
Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Yhteensä
45 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 1 (1,2-1,4 kg) tomahawk -pihvi
Lihan pinnalle
- 3 valkosipulin kynttä
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 tl mustapippurirouhetta
- 1 rkl sormisuolaa
Limefraîche
-
1 prk (180 g)
Valio Arki® crème fraîcheaValio Hyvä suomalainen Arki™ crème fraîche 12 % on ranskankerma kevyempään ja laktoosittomaan ruokavalioon. Raikas…
- 1 rkl limemehua
- 0 kg limetin kuori raastettuna
- ¼ tl suolaa
Jaa resepti
Ohje
- Kuivaa lihan pinta. Mausta se n. 2 h ennen kypsentämistä ja jätä huoneenlämpöön.
- Maustaminen: Litistä valkosipulin kynnet rikki veitsen lavalla ja hienonna. Yhdistä valkosipuli, öljy ja mustapippuri kulhossa. Levitä seos kauttaaltaan lihan pintaan. Ripottele päälle suola. Painele lihan pintaa, jotta mausteet kiinnittyvät paremmin.
- Grillaa liha molemmin puolin. Kypsennä haluttuun kypsyysasteeseen kannella suljetussa grillissä. Kokonaiskypsennysaika (n. 1/2 h:n molemmin puolin) riippuu kuitenkin lihan paksuudesta, grillin lämpötilasta ja halutusta kypsyysasteesta.
- Anna lihan vetäytyä hetki. Leikkaa siivuiksi ja tarjoa limekastikkeen kanssa.
Limekastike
- Yhdistä kastikkeen raaka-aineet.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
46 kcal
Proteiini
0,4 g
Hiilihydraatti
0,8 g
Rasva
4,5 g
Tyydyttynyt rasva
1,3 g
Ravintokuitu
0,1 g
Suola
1,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- limetin kuori raastettuna