Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Tomahawk-pihvi ja limekastike

Tomahawk -grillipihvi on grilliruokien kuningas. Noin kilon luullisesta naudanlihapihvistä riittää syömistä useammallekin. Kylkeen vielä raikas limefraîche, niin kyllä kelpaa.

Tomahawk-pihvi ja limekastike
Tomahawk-pihvi ja limekastike

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 (1,2-1,4 kg) tomahawk -pihvi

Lihan pinnalle

  • 3 valkosipulin kynttä
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 tl mustapippurirouhetta
  • 1 rkl sormisuolaa

Limefraîche

  • 1 prk (180 g)
    Valio Arki® crème fraîchea
    Valio Hyvä suomalainen Arki™ crème fraîche 12 % on ranskankerma kevyempään ja laktoosittomaan ruokavalioon. Raikas…
    Valio Hyvä suomalainen Arki® crème fraîche 12 % 180 g laktoositon
  • 1 rkl limemehua
  • 0 kg limetin kuori raastettuna
  • ¼ tl suolaa

Ohje

  1. Kuivaa lihan pinta. Mausta se n. 2 h ennen kypsentämistä ja jätä huoneenlämpöön.
  2. Maustaminen: Litistä valkosipulin kynnet rikki veitsen lavalla ja hienonna. Yhdistä valkosipuli, öljy ja mustapippuri kulhossa. Levitä seos kauttaaltaan lihan pintaan. Ripottele päälle suola. Painele lihan pintaa, jotta mausteet kiinnittyvät paremmin.
  3. Grillaa liha molemmin puolin. Kypsennä haluttuun kypsyysasteeseen kannella suljetussa grillissä. Kokonaiskypsennysaika (n. 1/2 h:n molemmin puolin) riippuu kuitenkin lihan paksuudesta, grillin lämpötilasta ja halutusta kypsyysasteesta.
  4. Anna lihan vetäytyä hetki. Leikkaa siivuiksi ja tarjoa limekastikkeen kanssa.

Limekastike

  1. Yhdistä kastikkeen raaka-aineet.

Vinkki

Jos osa ruokailijoista haluaa lihan mediumina ja toiset kypsänä, voi lihasta leikatun viipaleen laittaa vielä kuumalle parilalle ja paistaa sen nopeasti kypsäksi asti molemmin puolin. Lihan voi myös kypsentää uunissa voidellulla uunipellillä 225 - 250 asteessa. Suosittelemme kuitenkin grillaamista, sillä valmistuksessa muodostuu melko lailla savua (rasvan roiskuminen /paistopinnan aikaansaaminen).

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 150 kcal
Proteiini 19 g
Hiilihydraatti 0,8 g
Rasva 7,8 g
Tyydyttynyt rasva 2,7 g
Ravintokuitu 0,1 g
Suola 1,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • limetin kuori raastettuna
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search