Siirry sisältöön
Täytetyt juustokakkumunkit

Sesonki

Munkit tekevät vapun

Rapeapintaiset, sokerilla kuorrutetut ja sisältä pehmeät munkit kuuluvat vappuun. Haukkaa rohkeasti, sillä nyt ei haittaa, vaikka suupielet menevät sokeriin!

Vappumunkit – lyhyt oppimäärä

Munkit ovat käytännössä uppopaistettuja pullia, joten kuohkean munkkitaikinan valmistus noudattelee samoja periaatteita pullataikinan valmistuksen kanssa. Perinteisten munkkien valmistus vie hieman aikaa, mutta tuoreen, vastapaistetun munkin maku palkitsee leipojansa. Psst! Samoin kuin pullat, myös vappumunkit onnistuvat hyvin gluteenittomana ja vegaanisena versiona.

Mehevät rahkamunkit

Tiesitkö, että rahka lisää vappumunkkien mehevyyttä ja antaa munkkeihin vienon hapokasta makua? Rahkamunkit syntyvät paitsi maustamattomasta rahkasta, myös Valio maustetusta rahkasta. Kokeile vaikkapa sitruuna- tai appelsiinimunkkeja! Jos rakastat kahvia, Kinuskikissan latte-rahkamunkit ovat taatusti sinun palasi kakkua.

Juustokakkumunkit, croissantmunkit ja muut täytetyt munkit

Juustokakkumassalla täytetyt munkit ovat tämän vapun hitti! Täytä paistopisteen hillomunkit tai leivo munkit alusta asti itse. Vai rakastatko eniten munkkien kuorrutetta? Silloin valintasi on ihanat klassiset berliininmunkit, jotka kuorrutetaan vaaleanpunaisella tomusokerikuorrutteella. Jos enemmän on mielestäsi enemmän, kokeile kinuskilla kuorrutettuja ja vaniljakreemillä täytettyjä munkkeja. Nam!

Hauskat pikamunkit

Kiireiselle vappuleipurille suosittelemme leivinjauheella kohotettavia pikamunkkeja, joita myös delimunkeiksi kutsutaan. Jos kaipaat hauskaa tarjoiluvinkkiä, kokeile täyttää delimunkit sitruunaisella täytteellä maritozzien tapaan. Tai sujauta pikamunkit vartaisiin vaahtokarkkien ja marjojen kaveriksi. Triplasti vappuhyvää!


Katso vinkit munkkien valmistamiseen videolta!

Näin teet täydellisen munkkitaikinan ja paistat munkit sisältä meheviksi ja päältä rapeiksi!

Tip icon

Munkkien paistoöljyn uudelleenkäyttö ja hävittäminen

Siivilöi käytetty öljy jäähtyneenä takaisin öljypulloon. Säilytä jääkaapissa. Voit käyttää samaa öljyä 2–3 paistokertaan.

Älä kaada vanhentunutta öljyä viemäriin, vaan hävitä se tyhjässä öljypullossa sekajätteen mukana.


Search