Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Rahkamunkit

Munkit kuuluvat kestosuosikkiherkkuihin ympäri vuoden, vaikka monesti se ajatellaan vappun sesonkituotteeksi. Ovathan munkit toreilla ja kahviloissa tarjolla läpi vuoden. Lisää munkkitaikinaan maitorahkaa, niin makuun tulee vieno hapokkuus joka on todella herkullinen tässä leivonnaisessa. Testattu on - maistuu myös lapsille!

Rahkamunkit
Rahkamunkit

Ainesosat

munkkia

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 250 g
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio maitorahka 500 g laktoositon
  • 1½ dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 1 pkt (50 g) hiivaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1½ tl kardemummaa
  • ¼ tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 6½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Paistamiseen

  • ½-1 l rypsiöljyä

Pinnalle

  • 0 kg hienoa sokeria

Ohje

  1. Lämmitä rahka-maitoseos kädenlämpöiseksi. Liuota seokseen hiiva. Sekoita sokeri, kardemumma, suola ja muna joukkoon. Alusta jauhot taikinaan. Lisää lopuksi Oivariini. Kohota taikina kaksinkertaiseksi leivinliinalla peitettynä.
  2. Leivo taikina tangoksi, leikkaa 22 - 24 osaan. Leivo pulliksi. Jos haluat munkkirinkeleitä, työnnä jauhotettu sormi reiäksi pullaan ja pyöritä leivinpöytää vasten, jolloin reikä suurenee. Kohota pullat/rinkelit hyvin leivinliinan alla.
  3. Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa teräskattilassa. Kokeile öljyn kuumuutta vaalealla leipäpalalla. Öljy on riittävän kuumaa, jos leipä tulee kauniin ruskeaksi 1 - 2 minuutissa.
  4. Paista muutama munkki kerrallaan. Käännä kun munkki on kullanruskea. Jos valmistat pyöreitä munkkeja, paistorasvan lämpötila ei saa olla liian kuuma (n. 160 °C) tai munkit jäävät keskeltä raaoiksi. Munkkirinkilät kypsyvät tasaisemmin.
  5. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle. Pyöritä munkit kuumina sokerissa lautasella tai paperipussissa.

VINKIT RASVAKYPSENNYKSEEN

  1. Kypsennykseen käytettävän öljyn määrä riippuu padan koosta.
  2. Varaa lieden lähelle kansi siltä varalta, että öljy kuumenee liikaa.
  3. Siivilöi käytetty öljy jäähtyneenä takaisin öljypulloon. Säilytä jääkaapissa. Voit käyttää samaa öljyä 2 - 3 paistokertaan.
  4. Älä kaada vanhentunutta öljyä viemäriin, vaan hävitä se tyhjässä pullossa sekajätteen mukana.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 247 kcal
Proteiini 8,5 g
Hiilihydraatti 40,9 g
Rasva 4,9 g
Tyydyttynyt rasva 0,9 g
Ravintokuitu 1,6 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • hienoa sokeria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search