Rahkamunkit

Rahkamunkit
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Rahkamunkit

Munkit kuuluvat kestosuosikkiherkkuihin ympäri vuoden, vaikka monesti se ajatellaan vappun sesonkituotteeksi. Ovathan munkit toreilla ja kahviloissa tarjolla läpi vuoden. Lisää munkkitaikinaan maitorahkaa, niin makuun tulee vieno hapokkuus joka on todella herkullinen tässä leivonnaisessa. Testattu on - maistuu myös lapsille!

Valmistusaika

Työaika
1 h
kohotus
1 h
Yhteensä
2 h

Vaikeustaso

Kokenut leipoja
33 arvostelua

Ainekset22 munkkia

22 munkkia
250 g
1 ½ dl
1 pkt (50 g)
hiivaa
1 ½ dl
sokeria
1 ½ tl
kardemummaa
¼ tl
suolaa
1
kananmuna
6 ½ dl
vehnäjauhoja
n. 1/2 dl

Paistamiseen

1/2 - 1 l
rypsiöljyä

Pinnalle

hienoa sokeria

Ohje

  1. Lämmitä rahka-maitoseos kädenlämpöiseksi. Liuota seokseen hiiva. Sekoita sokeri, kardemumma, suola ja muna joukkoon. Alusta jauhot taikinaan. Lisää lopuksi Oivariini. Kohota taikina kaksinkertaiseksi leivinliinalla peitettynä.
  2. Leivo taikina tangoksi, leikkaa 22 - 24 osaan. Leivo pulliksi. Jos haluat munkkirinkeleitä, työnnä jauhotettu sormi reiäksi pullaan ja pyöritä leivinpöytää vasten, jolloin reikä suurenee. Kohota pullat/rinkelit hyvin leivinliinan alla.
  3. Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa teräskattilassa. Kokeile öljyn kuumuutta vaalealla leipäpalalla. Öljy on riittävän kuumaa, jos leipä tulee kauniin ruskeaksi 1 - 2 minuutissa.
  4. Paista muutama munkki kerrallaan. Käännä kun munkki on kullanruskea. Jos valmistat pyöreitä munkkeja, paistorasvan lämpötila ei saa olla liian kuuma (n. 160 °C) tai munkit jäävät keskeltä raaoiksi. Munkkirinkilät kypsyvät tasaisemmin.
  5. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle. Pyöritä munkit kuumina sokerissa lautasella tai paperipussissa.
  6. VINKIT RASVAKYPSENNYKSEEN

  7. * Kypsennykseen käytettävän öljyn määrä riippuu padan koosta.
  8. * Varaa lieden lähelle kansi siltä varalta, että öljy kuumenee liikaa.
  9. * Siivilöi käytetty öljy jäähtyneenä takaisin öljypulloon. Säilytä jääkaapissa. Voit käyttää samaa öljyä 2 - 3 paistokertaan.
  10. * Älä kaada vanhentunutta öljyä viemäriin, vaan hävitä se tyhjässä pullossa sekajätteen mukana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
505 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
43 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.