Siirry sisältöön
Sima

Sesonki

Sima ja vappujuomat

Itse tehty sima ottaa hieman aikaa, mutta kotitekoisen siman maku vie ajatukset takuuvarmasti vappuun. Jos aika on kortilla, kokeile helppoa pikasimaa, alkoholittomia cocktaileja eli mocktaileja tai valmista raikas vappubooli.

Tip icon

Miksi rusinat nousevat siman pintaan?

Tiedätkö, miksi rusinat nousevat siman pintaan? Rusinoiden pinnalla olevat hiivat nautiskelevat rusinoiden sisältämää sokeria, jolloin muodostuu hiilidioksidia. Se pullistaa rusinan kuin pieneksi ilmapalloksi ja nostattaa rusinan siman pinnalle.


Maistuisiko ihana vappumocktail?

Vappuna ei kannata tyytyä juomavalinnoissa vain simaan, sillä myös mocktailit sopivat loistavasti vappujuhlien juomaksi. Näillä raikkailla juhlajuomilla voi kilistellä huoletta koko perheen kesken, sillä mocktailit eivät sisällä alkoholia.

Maistuisiko vaikkapa pirteän aurinkoinen sitrus-inkivääri mocktail tai yllättävä sitrus shandy? Tai mimosa, joka ei suotta ole vappubrunssien ja -piknikien suosikki! Raikas kuohuviinipohjainen klassikkodrinkki saa uutta nostetta mimosa-jääpaloista, jotka voi valmistaa pakkaseen hyvissä ajoin etukäteen. Nosta mimosa-jääpala lasiin, kaada päälle alkoholitonta kuohuviiniä ja nauti!

Vinkki: Juomien jääpalat kannattaa valmistaa juomaan käytettävästä mehusta, jolloin juoman maku ei laimennu. Lisää jääpalat juomaan juuri ennen tarjoilua.

Keväiset vappuboolit

Vappuboolit ovat mocktaileja ja drinkkejä nopeampi valinta, sillä boolia valmistuu samalla vaivalla suurempi määrä. Nosta pöytään booli tai pari ja jokainen vappujuhlija voi käydä täyttämässä lasinsa itselle sopivaan tahtiin. Kuten muutkin juomat, myös booli kannattaa valita vappujuhlien muuhun tarjoiluun sopivaksi. Esimerkiksi pienten suolaisten naposteltavien kanssa maistuu hyvin punaviinipohjainen sangria.

Search