Sima

Sima

Siman valmistus on loistava tapa laskeutua kevään hauskimman juhlan, vapun tunnelmaan. Siman raaka-aineet ovat yksinkertaiset ja valmistus helppoa. Itse tekemällä saat simasta juuri oman simasuun myötäistä. Kippis!

24 h 30 min
helppo
45 kcal / 100g
3
13

Ainekset5 l

5 l
4 l
vettä
250 g (n. 3 dl)
fariinisokeria
250 g (n. 3 dl)
sokeria
2
sitruunaa
(n. herneen kokoinen pala)
hiivaa

Ohje

  1. Kiehauta puolet vedestä. Laita sokerit ja pestyt, viipaloidut sitruunat isoon (väh. 6 l) kattilaan tai sankoon. Kaada vesi päälle.
  2. Lisää loppu vesi kylmänä, jolloin seoksesta tulee haaleaa. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita simaseokseen. Jätä seos käymään huoneenlämpöön vuorokaudeksi.
  3. Pullota sima puhtaisiin muovi- tai lasipulloihin. Lisää pullojen pohjalle ripaus sokeria ja muutama rusina. Poista sitruunaviipaleet. Älä kierrä korkkia tiukkaan, jotta paine ei kasva pulloissa käymisen aikana liian suureksi. Mikäli käytät patenttikorkillisia pulloja, voi olla tarpeen vapauttaa painetta muutaman kerran käymisen aikana avaamalla korkki.
  4. Anna käydä huoneenlämmössä n. 3 vrk tai jääkaapissa n. viikon. Sima on valmista, kun rusinat nousevat juoman pintaan. Sima säilyy jääkaapissa valmistumisen jälkeen n . viikon.

Vinkki

Fariinisokerin määrä vaikuttaa siman väriin ja makuun: mitä enemmän fariinisokeria, sitä tummempi sima. Voit vaihdella sokerien suhdetta makusi mukaan.Sitruunan voi lisätä myös sitruunamehuna ja kuorilastuina, jolloin simaan ei tule lainkaan karvautta sitruunan valkoisesta kuoriosasta.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
45 kcal
Proteiini
0 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
0 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,0 g
Kalsium
3 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›