Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Sima

Siman valmistus on loistava tapa laskeutua kevään hauskimman juhlan, vapun tunnelmaan. Siman raaka-aineet ovat yksinkertaiset ja valmistus helppoa. Itse tekemällä saat simasta juuri oman simasuun myötäistä. Kippis!

Sima

Ainesosat

l

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4 l vettä
  • n. 3 dl fariinisokeria
  • n. 3 dl sokeria
  • 2 sitruunaa
  • 0 kg hiivaa n. herneen kokoinen pala

Ohje

  1. Kiehauta puolet vedestä. Laita sokerit ja pestyt, viipaloidut sitruunat isoon (väh. 6 l) kattilaan tai sankoon. Kaada vesi päälle.
  2. Lisää loppu vesi kylmänä, jolloin seoksesta tulee haaleaa. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita simaseokseen. Jätä seos käymään huoneenlämpöön vuorokaudeksi.
  3. Pullota sima puhtaisiin muovi- tai lasipulloihin. Lisää pullojen pohjalle ripaus sokeria ja muutama rusina. Poista sitruunaviipaleet. Älä kierrä korkkia tiukkaan, jotta paine ei kasva pulloissa käymisen aikana liian suureksi. Mikäli käytät patenttikorkillisia pulloja, voi olla tarpeen vapauttaa painetta muutaman kerran käymisen aikana avaamalla korkki.
  4. Anna käydä huoneenlämmössä n. 3 vrk tai jääkaapissa n. viikon. Sima on valmista, kun rusinat nousevat juoman pintaan. Sima säilyy jääkaapissa valmistumisen jälkeen n . viikon.

Vinkki

Fariinisokerin määrä vaikuttaa siman väriin ja makuun: mitä enemmän fariinisokeria, sitä tummempi sima. Voit vaihdella sokerien suhdetta makusi mukaan. Sitruunan voi lisätä myös sitruunamehuna ja kuorilastuina, jolloin simaan ei tule lainkaan karvautta sitruunan valkoisesta kuoriosasta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 44 kcal
Proteiini 0 g
Hiilihydraatti 10,6 g
Rasva 0 g
Tyydyttynyt rasva 0 g
Ravintokuitu 0,1 g
Suola 0 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • hiivaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search