Munkkitaikina

Munkkitaikina

Mehevien vappumunkkien onnistumisen edellytys on hyvä munkkitaikina. Tällä taikinalla teet herkulliset ja kuohkeat vappumunkit.

1 h 45 min
keskitaso
491 kcal / 100g
3
3

Ainekset40 kpl

40 kpl

Munkkitaikina

50 g
hiivaa
5 dl
2
kananmunaa
2 dl
sokeria
2 tl
suolaa
1 rkl
kardemummaa
n. 16 dl (n. 1 kg)
vehnäjauhoja
1 ½ dl
Valio Oivariini® juoksevaa
tai Valio voita

Paistamiseen

1 l
rypsiöljyä

Pinnalle

hienoa sokeria

Ohje

  1. Katso video, kuinka munkit valmistetaan:
  2. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita munkkitaikina tasaiseksi. Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää viimeisenä Oivariini tai pehmeä voi.
  3. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  4. Leivo taikinasta pikkupullia, tee halutessasi pullien keskelle reikä. Rinkilät kypsyvät nopeammin ja tasaisemmin kuin pyöreät munkit. Siirrä pullat uunipellille, jossa on leivinpaperi. Kohota pullat hyvin liinan alla.
  5. Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa teräskattilassa. Kokeile sen kuumuutta vaalealla leipäpalalla. Öljy on riittävän kuumaa (170 - 180 asteista), jos leipä tulee kauniin ruskeaksi 1 - 2 minuutissa. Varo ylikuumenemista.
  6. Paista muutama munkki kerrallaan. Käännä paiston puolivälissä. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle.
  7. Pyöritä munkit lämpiminä sokerissa lautasella tai paperipussissa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
491 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
31 g
Rasva
39 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
29 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)