Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Munkkitaikina

Mehevien vappumunkkien onnistumisen edellytys on hyvä munkkitaikina. Tällä taikinalla teet herkulliset ja kuohkeat vappumunkit.

Munkkitaikina
Munkkitaikina

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Munkkitaikina

  • 50 g hiivaa
  • 5 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • n. 1 kg (16 dl) vehnäjauhoja
  • 1½-2 dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • Voit kokeilla myös:
  • Valio voi 500 g normaalisuolainen 150 g Valio voita

Paistamiseen

  • 1 l rypsiöljyä

Pinnalle

  • 0 kg hienoa sokeria

Ohje

  1. Katso video, kuinka munkit valmistetaan:
  2. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita munkkitaikina tasaiseksi. Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää viimeisenä Oivariini tai pehmeä voi.
  3. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  4. Leivo taikinasta pikkupullia, tee halutessasi pullien keskelle reikä. Rinkilät kypsyvät nopeammin ja tasaisemmin kuin pyöreät munkit. Siirrä pullat uunipellille, jossa on leivinpaperi. Kohota pullat hyvin liinan alla.
  5. Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa teräskattilassa. Kokeile sen kuumuutta vaalealla leipäpalalla. Öljy on riittävän kuumaa (170 - 180 asteista), jos leipä tulee kauniin ruskeaksi 1 - 2 minuutissa. Varo ylikuumenemista.
  6. Paista muutama munkki kerrallaan. Käännä paiston puolivälissä. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle.
  7. Pyöritä munkit lämpiminä sokerissa lautasella tai paperipussissa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 295 kcal
Proteiini 7,7 g
Hiilihydraatti 47,5 g
Rasva 7,6 g
Tyydyttynyt rasva 1,4 g
Ravintokuitu 2 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • hienoa sokeria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search