
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
45 min
Yhteensä
1 h 45 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
4.2
tähteä viidestä
15 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaMunkkitaikina
- 50 g hiivaa
-
5 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 2 tl suolaa
- 1 rkl kardemummaa
- n. 1 kg (16 dl) vehnäjauhoja
-
1½-2 dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
-
150 g Valio voita
Voit kokeilla myös -
Paistamiseen
- 1 l rypsiöljyä
Pinnalle
- 0 kg hienoa sokeria
Jaa resepti
Ohje
- Katso video, kuinka munkit valmistetaan:
- Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita munkkitaikina tasaiseksi. Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää viimeisenä Oivariini tai pehmeä voi.
- Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
- Leivo taikinasta pikkupullia, tee halutessasi pullien keskelle reikä. Rinkilät kypsyvät nopeammin ja tasaisemmin kuin pyöreät munkit. Siirrä pullat uunipellille, jossa on leivinpaperi. Kohota pullat hyvin liinan alla.
- Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa teräskattilassa. Kokeile sen kuumuutta vaalealla leipäpalalla. Öljy on riittävän kuumaa (170 - 180 asteista), jos leipä tulee kauniin ruskeaksi 1 - 2 minuutissa. Varo ylikuumenemista.
- Paista muutama munkki kerrallaan. Käännä paiston puolivälissä. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle.
- Pyöritä munkit lämpiminä sokerissa lautasella tai paperipussissa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
295 kcal
Proteiini
7,7 g
Hiilihydraatti
47,5 g
Rasva
7,6 g
Tyydyttynyt rasva
1,4 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- hienoa sokeria