Munkit

Munkit

Munkit kuuluvat olennaisesti vappuun. Munkkien paisto vaatii hiukan aikaa, kärsivällisyyttä ja huolellisuutta. Tuoreet, itsepaistetut munkit ovat kuitenkin vaivan arvoisia.

2 h 30 min
keskitaso
491 kcal / 100g
28
26

Ainekset40 kpl

40 kpl

Munkkitaikina

50 g
hiivaa
5 dl
2
kananmunaa
2 dl
sokeria
2 tl
suolaa
1 rkl
kardemummaa
n. 16 dl (n. 1 kg)
vehnäjauhoja
1 ½ dl
Valio Oivariini® juoksevaa
tai Valio voita

Paistamiseen

1 l
rypsiöljyä

Pinnalle

hienoa sokeria

Ohje

  1. Katso video, kuinka munkit valmistetaan:
  2. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita munkkitaikina tasaiseksi. Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää viimeisenä Oivariini tai pehmeä voi.
  3. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  4. Leivo taikinasta pikkupullia. Siirrä pullat uunipellille, jossa on leivinpaperi. Kohota pullat hyvin liinan alla.
  5. Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa teräskattilassa. Kokeile sen kuumuutta vaalealla leipäpalalla. Öljy on riittävän kuumaa (170 - 180 asteista), jos leipä tulee kauniin ruskeaksi 1 - 2 minuutissa. Varo ylikuumenemista.
  6. Paista muutama munkki kerrallaan. Käännä paiston puolivälissä. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle.
  7. Pyöritä munkit lämpiminä sokerissa lautasella tai paperipussissa.

Vinkki

* Kypsennykseen käytettävän öljyn määrä riippuu padan / kattilan koosta.* Varaa lieden lähelle kansi siltä varalta, että öljy kuumenee liikaa tai kuumaan öljyyn pääsee vettä.* Siivilöi käytetty öljy jäähtyneenä takaisin öljypulloon. Säilytä jääkaapissa. Voit käyttää samaa öljyä 2 - 3 paistokertaan.* Älä kaada vanhentunutta öljyä viemäriin vaan hävitä se tyhjässä öljypullossa sekajätteen mukana.Voit tehdä kohonneista pullista munkkirinkilöitä. Ne kypsyvät tasaisesti ja pyöreitä munkkeja nopeammin. Tee jokaiseen pullaan sormella reikä ennen paistoa. Venytä reikää hieman isommaksi. Kypsennä munkkien tapaan.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
491 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
31 g
Rasva
39 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
29 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)