Kanagyros

Kanagyros
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Kanagyros

Gyros on kreikkalaisten ylpeys. Kääräise leivän väliin mausteista, paahdettua kanaa, tuoreita kasviksia, paistettua grillijuustoa ja raikasta tzatzikia ja tee pieni makumatka Kreikkaan omalla takapihalla.

Valmistusaika

Työaika
1 h
Yhteensä
1 h

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
33 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
600 g
broilerin paistileikkeitä
1 tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1 rkl
sitruunamehua
1 rkl
balsamiviinietikkaa
1 tl
oreganoa
1 tl
paprikajauhetta

Tzatziki

2 dl
100 g
kurkkua
2
valkosipulin kynttä
1 dl
tuoretta minttua hienonnettuna

Lisäksi

6
naan leipää
1 pkt (200 g)
2
tomaattia
1
punasipuli
lehtipersiljaa

Ohje

  1. Mausta kanan paistileikkeet. Anna maustua puolisen tuntia. Valmista sillä aikaa tzatziki.
  2. Leikkaa paistileikkeet neljään osaan. Grillaa tai paahda uunissa 225 asteessa 15 min kypsiksi.
  3. Viipaloi tomaatit ja sipuli. Grillaa tai paista pannulla öljyssä viipaloitu grillijuusto.
  4. Täytä naan leivät kerrostelemalla aineksia leipien väliin. Viimeistele tuoreella lehtipersiljalla.
  5. Tzatziki

  6. Kuori ja raasta kurkku. Valuta siivilässä kaikki neste pois.
  7. Sekoita jogurtti, kurkkuraaste, hienonnettu valkosipuli ja minttu. Tarkista suola.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
161 kcal
Proteiini
13 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.