
Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
2 h
Yhteensä
2 h 20 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Harissa-marinadi
- 2 tl harissa-tahnaa
- 2 tl juustokuminaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- ½ sitruunan kuori, raastettuna
- 400-500 g jättikatkarapuja
- 0 kg öljyä paistamiseen
Kurkku-labneh
-
3 dl
Valio Keittiön turkkilainen jogurttiaPaksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
- 1 puolikas kurkku
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
- 1 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
- 1 tl hunajaa
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria myllystä
- 0 kg extra virgin oliiviöljyä
- 0 kg puolikkaan sitruunan mehu
Jaa resepti
Ohje
Harissa-marinadi
- Valmista harissa-marinadi yhdistämällä harissatahna, juustokumina, oliiviöljy ja raastettu sitruunankuori. Sekoita ainekset keskenään.
- Poista ravuista mahdolliset kuoret.
- Laita valmis marinadi rapujen päälle ja anna maustua jääkaapissa muutama tunti.
- Ennen grillausta ripoittele päälle hieman öljyä ja grillaa ravut kuumassa grillissä noin 2 minuuttia per puoli, kunnes ravut ovat kypsiä.
Kurkku-labneh
- Aloita valmistus valuttamalla jogurtti. Vuoraa siivilä keittiökuituliinalla ja aseta se kulhon päälle. Kaada jogurtti siivilään. Näin saat jogurtista nestettä pois ja labnehista tulee täyteläisempää. Laita jogurtti jääkaappiin valumaan vähintään 30 minuutiksi.
- Leikkaa kurkku pitkittäin puoliksi ja leikkaa niistä reiluhkoja puolikuita.
- Raasta valkosipulinkynsi hienoksi.
- Laita valutettu jogurtti kulhoon ja yhdistä sinne kurkut, valkosipuli, yrtit, hunaja, suola ja pippuri. Sekoita keskenään.
- Viimeistele lopuksi lorauksella oliiviöljyä ja sitruunamehulla. Sekoita ja tarjoile harissarapujen kanssa.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
121 kcal
Proteiini
2,4 g
Hiilihydraatti
4,2 g
Rasva
10,4 g
Tyydyttynyt rasva
3,8 g
Ravintokuitu
0,4 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- öljyä
- extra virgin oliiviöljyä
- puolikkaan sitruunan mehu
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.