Siirry sisältöön
Valio 120

Teemu Laurellin harissalla maustetut ravut

Harissa on marokkolaisessa keittiössä käytetty aromaattinen chilitahna, joka antaa ravuille sopivaa potkua. Mausteisia rapuja tasapainottaa raikas kurkku-labneh. Nauti alkuruokana tai grilliruoan lisukkeena.

Reseptiyhteistyö @teemulaurell
Teemu Laurellin harissalla maustetut ravut
Teemu Laurellin harissalla maustetut ravut

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Harissa-marinadi

  • 2 tl harissa-tahnaa
  • 2 tl juustokuminaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ½ sitruunan kuori, raastettuna
  • 400-500 g jättikatkarapuja
  • 0 kg öljyä paistamiseen

Kurkku-labneh

  • 3 dl
    Valio Keittiön turkkilainen jogurttia
    Paksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
    Valio Keittiön turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
  • 1 puolikas kurkku
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
  • 1 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
  • 1 tl hunajaa
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria myllystä
  • 0 kg extra virgin oliiviöljyä
  • 0 kg puolikkaan sitruunan mehu

Ohje

Harissa-marinadi

  1. Valmista harissa-marinadi yhdistämällä harissatahna, juustokumina, oliiviöljy ja raastettu sitruunankuori. Sekoita ainekset keskenään.
  2. Poista ravuista mahdolliset kuoret.
  3. Laita valmis marinadi rapujen päälle ja anna maustua jääkaapissa muutama tunti.
  4. Ennen grillausta ripoittele päälle hieman öljyä ja grillaa ravut kuumassa grillissä noin 2 minuuttia per puoli, kunnes ravut ovat kypsiä.

Kurkku-labneh

  1. Aloita valmistus valuttamalla jogurtti. Vuoraa siivilä keittiökuituliinalla ja aseta se kulhon päälle. Kaada jogurtti siivilään. Näin saat jogurtista nestettä pois ja labnehista tulee täyteläisempää. Laita jogurtti jääkaappiin valumaan vähintään 30 minuutiksi.
  2. Leikkaa kurkku pitkittäin puoliksi ja leikkaa niistä reiluhkoja puolikuita.
  3. Raasta valkosipulinkynsi hienoksi.
  4. Laita valutettu jogurtti kulhoon ja yhdistä sinne kurkut, valkosipuli, yrtit, hunaja, suola ja pippuri. Sekoita keskenään.
  5. Viimeistele lopuksi lorauksella oliiviöljyä ja sitruunamehulla. Sekoita ja tarjoile harissarapujen kanssa.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 121 kcal
Proteiini 2,4 g
Hiilihydraatti 4,2 g
Rasva 10,4 g
Tyydyttynyt rasva 3,8 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • öljyä
  • extra virgin oliiviöljyä
  • puolikkaan sitruunan mehu
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search