
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Kokenut kokkaaja
Arvostele
2.33
tähteä viidestä
3 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 600 g lohifileetä, ruodotonta
- 0 kg rypsiöljyä
- 0 kg suolaa ja pippuria myllystä
Grillatut herneet
- 2 dl herneitä
- 1 ruukku herneenversoja
- 0 kg rypsiöljyä
- 0 kg sitruunamehua
- 0 kg suolaa
Beurre blanc -munakastike
- 1 salottisipuli
- 2 dl valkoviiniä
- ½ dl valkoviinietikkaa
-
150 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
- 1 ruukku hienonnettua tilliä
- 1 ruukku hienonnettua ruohosipulia
-
½ dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 0 kg suolaa ja pippuria myllystä
Lisäksi
- 0 kg keitettyjä, uusia perunoita
Jaa resepti
Ohje
- Aloita kastikkeesta. Hienonna salottisipuli ja laita kattilaan valkoviinin ja valkoviinietikan kanssa. Keitä seosta kasaan, kunnes jäljellä on noin kolmasosa. Kuutioi voi ja laita sivuun odottamaan. Hienonna keitetyt kananmunat, tilli sekä ruohosipuli.
- Siivilöi salottisipulit pois ja ota liemi talteen. Laita liemi takaisin kattilaan, lisää kerma ja kiehauta samalla sekoittaen. Miedonna lämpöä minimille ja aloita voin lisääminen vähitellen samalla koko ajan sekoittaen, jotta kastike ei erotu. Jatka kunnes kaikki voi on lisätty.
- Lisää lopuksi hienonnettu kananmuna, tilli ja ruohosipuli. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Leikkaa lohi neljään samankokoiseen palaan. Sivele kevyesti rypsiöljyllä ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.
- Kuumenna grilli tai grillipannu kuumaksi, jotta lohi ei tartu ritilään. Grillaa lohipalat noin 2 minuuttia/puoli kuumuudesta riippuen. Käännä varovasti ja grillaa toiset 2 minuuttia. Nosta pois grillistä ja anna vetäytyä muutama minuutti.
- Kuori herneet ja laita ne sivuun. Grillaa herneitä alumiinivuoassa muutama minuutti, kunnes ne saavat väriä ja pehmenevät. Mausta pestyt herneenversot rypsiöljyllä ja lisää ne herneiden joukkoon hetkeksi pehmenemään. Purista päälle sitruunamehua ja mausta suolalla.
- Asettele herneet sekä versot lautasen pohjalle. Lisää päälle lohi. Tarjoa grillattujen herneiden ja uusien perunoiden kanssa.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
218 kcal
Proteiini
10,6 g
Hiilihydraatti
0,4 g
Rasva
18,4 g
Tyydyttynyt rasva
7,9 g
Ravintokuitu
0,1 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- rypsiöljyä
- suolaa ja pippuria myllystä
- rypsiöljyä
- sitruunamehua
- suolaa
- suolaa ja pippuria myllystä
- keitettyjä, uusia perunoita
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.