Siirry sisältöön
Valio 120

Teemu Laurellin piri piri -kanavartaat

Mausteiset piri piri -kanavartaat vievät makumatkalle etelään! Mehukkaaksi grillatut broilerin paistileikkeet saavat seurakseen raikkaan valkosipulijogurtin. Täydellinen kesäherkku vaikkapa kesän grillijuhliin!

Reseptiyhteistyö @teemulaurell
Teemu Laurellin piri piri -kanavartaat
Teemu Laurellin piri piri -kanavartaat

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 600 g broilerin paistileikkeitä
  • 1 rkl savupaprikajauhetta
  • ½ rkl chilijauhetta
  • ½ rkl oreganoa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 sitruunaa

Valkosipulijogurtti

  • 2 dl
    Valio Keittiön turkkilaista jogurttia
    Paksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
    Valio Keittiön turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 tl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl sitruunan mehua

Lisäksi

  • 0 kg puisia grillivarrastikkuja

Ohje

Marinoidut kanavartaat

  1. Yhdistä kuivat mausteet keskenään ja sekoita.
  2. Leikkaa isoimmat paistileikkeet puoliksi jotta saat ne menemään tasaisesti vartaisiin.
  3. Laita paistileikkeet kulhoon ja lisää päälle sekoitetut kuivamausteet, oliiviöljy, punaviinietikka ja raastetut valkosipulin kynnet. Sekoita huolellisesti ja laita kaappiin maistumaan ainakin tunniksi.
  4. Laita puiset grillivartaat veteen likoamaan grillaamista varten täksi aikaa.
  5. Pistele haluamasi määrä marinoituja paistileikkeitä grillitikkuihin niin, että ne pysyvät kiinni vartaissa grillauksen ajan.
  6. Halkaise sitruunat ja grillaa niitä miedolla lämmöllä samaan aikaan kuin vartaita.
  7. Grillaa vartaita noin 4 minuuttia per puoli, kunnes ne ovat kypsiä ja saavat kauniin värin. Koristele halutessa yrteillä ja tarjoile valkosipulijogurtin kanssa.

Valkosipulijogurtti

  1. Mittaa jogurtti kulhoon, raasta joukkoon valkosipuli ja mausta hunajalla, suolalla ja sitruunamehulla. Sekoita.
  2. Anna maustua jääkaapissa noin tunti ennen tarjoilua.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 133 kcal
Proteiini 12,2 g
Hiilihydraatti 2,2 g
Rasva 7,8 g
Tyydyttynyt rasva 2,5 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 1,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • puisia grillivarrastikkuja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search