Vappukakku kattaa ilon

Veikeä vappuhalko, raikas sitruunakakku, ihana limejuustokakku vai gluteeniton vappukakku? Vappukakuissa riittää valinnanvaraa! Mikä näistä kakuista on sinun suosikkisi?

Onko juhlaa, jota kakku ei kruunaisi? Jos haluat päästä pienellä vaivalla, valitse leivottavaksi peltikakku tai joku muu helpoista vappukakuistamme. Brunssille puolestaan sopii aina yhtä ihana juustokakku tai näyttävä täytekakku. Piknikille kannattaa ottaa mukaan kakku, joka ei pienistä töyssyistä säikähdä.

Helppoja vappukakkuja

Vaivattomasti suoraan uunipellillä syntyvät peltikakut ja erilaiset mokkapalat ovat mainioita tarjottavia vappujuhliin. Jos haluat peltikakkuihin näyttävyyttä, viimeistele kakku hauskalla kuorrutteella ja karkeilla tai muilla koristeilla. Peltikakkujen lisäksi helposti syntyy myös värikäs jäätelökakkuräjähdys, jossa jäätelö saa kaverikseen keksejä, mansikoita ja suklaarakeita. Aikuisten vappujuhliin ehdotamme Limoncello-liköörillä kostutettua ja raikkaan sitruunaista vappuhalkoa tai helppoja mojito-paloja.

Aina toimivia juustokakkuja

Juustokakku toimii juhlassa kuin juhlassa. Tuhdin vappukakun ystävälle ehdotamme herkullista Baileys-juustokakkua tai runsasta Daim-juustokakkua. Raikkaammista kakuista pitävälle puolestaan sopivat pirteä limejuustokakku, keväisen keltainen passionjuustokakku ja veikeä ampparikakku. Gluteenittomaan ruokavalioon käy samettisen pehmeä gluteeniton juustokakku.

Katso kaikki juustokakut

Juhlavia vappukakkuja

Onko tiedossa fiinimmät vappujuhlat? Tyylikkäiden vappujuhlien ehdoton kakkusuosikki on samppanjamoussella täytetty ja sokeroiduilla ruusun terälehdillä koristeltu shampanjamoussekakku. Hienompiin vappujuhliin sopivat myös näyttävä suolakinuskikakku sekä mustikkasoseella marmoroitu mustikkajuustokakku.

Kakkuja piknikille

Vappupiknikille sopii parhaiten kakku, joka ei pahastu kuljetuksesta ja pienistä kolhuista. Kuivakakut ja vadelmabrowniet voi valmistaa hyvin jo etukäteen ja kuljettaa paikan päälle vuoassa peitettynä. Lisäksi piknikille sopivat juustokakut ja mutakakut, jotka voi irrottaa vuoasta vasta paikan päällä. Psst! Muista pakata piknikkoriin kakkulapio!

Sesonki
Vappuleivonnaisten suosikit
Sesonki
Pikkusuolaisia vappujuhliin
Sesonki
Sima ja vappujuomat