Mangojuustokakku

Mangojuustokakku

Täyteläinen mango sopii kakkujen täytteeseen loistavasti. Tarjoa mangojuustokakku kevään ja kesän juhlien kahvipöydässä.

5 h 30 min
keskitaso
198 kcal / 100g
63
25

Ainekset12 annosta

12 annosta

Pohja

175 g
keksejä, esim. Digestive
75 g

Täyte ja kiille

3 tlk (à 425/255 g)
säilykemangoa
5 + 3
liivatelehteä
2 dl
1 prk (250 g)
1 rasia (200 g)
1 ½ dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
ripaus
½ dl
sitruunamehua

Ohje

  1. Murskaa keksit esim. muovipussissa tai monitoimikoneella. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Vuoraa rengasvuoan pohja (Ø 23 cm) leivinpaperilla. Taputtele keksiseos pohjalle.
    Murskaa keksit esim. muovipussissa tai monitoimikoneella. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Vuoraa rengasvuoan pohja  (Ø 23 cm) leivinpaperilla. Taputtele keksiseos pohjalle.
  2. Täyte

  3. Ota kiillettä varten talteen 1 dl säilykemangojen lientä. Valuta ja soseuta mangot ja laita 3 ½ dl mangososetta sivuun kiillettä varten.
  4. Laita 5 liivatetta pehmenemään runsaaseen kylmään veteen.
  5. Vaahdota kerma.
  6. Yhdistä täytteen mangosose, rahka, tuorejuusto, sokerit ja suola. Vatkaa tasaiseksi.
  7. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi esim. kahvikupissa mikrossa. Sulata valutetut liivatteet kuumaan mehuun. Kaada liivateseos täytteeseen samalla sekoittaen. Nostele lopuksi kermavaahto joukkoon.
  8. Kaada täyte vuokaan. Peitä ja anna hyytyä väh. 4 h, mielellään yön yli.
  9. Kiille

  10. Laita 3 liivatetta pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna säilykemangojen liemi (1 dl) kiehuvaksi. Sulata liivatteet siihen. Kaada liivateseos mangososeeseen samalla sekoittaen. Lisää kiille kakun päälle. Hyydytä jääkaapissa 1 h.
  11. Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Koristele halutessasi.

Vinkki

Kakun voi pakastaa.Korvaa ohjeen keksipohja seuraavalla seoksella: 150 - 160 g gluteenittomia digestive-keksejä (esim. Glutano Landtaler tai Semper) murennettuina + 75 g Valio voita sulatettuna + 1/4 dl sokeria. Valmista muuten samaan tapaan kuin tavallinen kakku.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
198 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
19 g
Rasva
11 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
13 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)