Sitruuna-kinuskijuustokakku

Sitruuna-kinuskijuustokakku
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Sitruuna-kinuskijuustokakku

Sitruuna-kinuskijuustokakku

Pohjalla rapeaa kardemummalla maustettua keksipohjaa. Täytteenä makeaa kinuskia ja raikasta sitruunatuorejuustoa. Pehmoinen kakku ei kaipaa liivatetta. Paitsi, jos se joutuu odottelemaan herkuttelijoita vaikkapa juhlapöydässä.

Valmistusaika

Työaika
20 min
tekeytyminen
6 h
Yhteensä
6 h 20 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
1414 arvostelua

Ainekset10 annosta

10 annosta

Pohja

200 g
digestivekeksejä
75 g
1 tl
kardemummaa

Täyte

1 prk (200 g)
1 prk (2 dl)
2 rasiaa (à 200 g)
1 ½ dl
tomusokeria

Ohje

  1. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai kaulimella vahvassa muovipussissa. Sulata voi ja yhdistä keksimuruun.
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 20 cm) pohjalle. Öljyä reunat kevyesti ja vuoraa leivinpaperisuikaleella. Painele keksimuruseos vuoan pohjalle ja nosta reunoille.
  3. Levitä pohjalle kinuskikreemi.
  4. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto ja lisää sen joukkoon tomusokeri. Yhdistä tuorejuustoseos ja kermavaahto. Sekoita tasaiseksi ja levitä täyte vuokaan. Tasoita pinta ja kopsauta ilmakuplat pois.
  5. Nosta peitettynä jääkaappiin. Anna tekeytyä kylmässä muutama tunti tai yön yli.
  6. Irrota kakku vuoasta tarjoiluastialle ja koristele.
Vinkki

Vinkki

Kakku on ihanan mehevä ja pehmeän kuohkea ilman liivatetta. Jos tarjoat kakkua juhlapöydässä jossa se odottelee herkuttelijoita, käytä täytteeseen liivatetta (esim. 3 liivatelehteä liotettuna 1 rkl sitruunamehua).

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
332 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
31 g
Rasva
22 g
Tyydyttynyt rasva
12 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.