Hyppää sisältöön
Sitruuna-kinuskijuustokakku

Sitruuna-kinuskijuustokakku

Pohjalla rapeaa kardemummalla maustettua keksipohjaa. Täytteenä makeaa kinuskia ja raikasta sitruunatuorejuustoa. Pehmoinen kakku ei kaipaa liivatetta. Paitsi, jos se joutuu odottelemaan herkuttelijoita vaikkapa juhlapöydässä.

Sitruuna-kinuskijuustokakku

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 200 g digestivekeksejä
  • 75 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 tl kardemummaa

Täyte

  • 1 prk (200 g)
    Valio kinuskikreemiä
    Täyteläinen ja ihanan makea Valio kinuskikreemi vie kielen mennessään! Käyttövalmis ja paistonkestävä kreemi on herkullinen…
    Valio kinuskikreemi 200 g laktoositon
  • 1 prk (2 dl)
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 3,3 dl laktoositon
  • 2 rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® sitruuna tuorejuustoa
    Valio Viola® sitruuna on raikkaan sitruksinen tuorejuusto, joka saa makunsa aidoista sitruunoista ja sitruunankuoresta. Se…
    Valio Viola® e200 g sitruuna tuorejuusto laktoositon
  • 1½ dl tomusokeria

Ohje

  1. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai kaulimella vahvassa muovipussissa. Sulata voi ja yhdistä keksimuruun.
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 20 cm) pohjalle. Öljyä reunat kevyesti ja vuoraa leivinpaperisuikaleella. Painele keksimuruseos vuoan pohjalle ja nosta reunoille.
  3. Levitä pohjalle kinuskikreemi.
  4. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto ja lisää sen joukkoon tomusokeri. Yhdistä tuorejuustoseos ja kermavaahto. Sekoita tasaiseksi ja levitä täyte vuokaan. Tasoita pinta ja kopsauta ilmakuplat pois.
  5. Nosta peitettynä jääkaappiin. Anna tekeytyä kylmässä muutama tunti tai yön yli.
  6. Irrota kakku vuoasta tarjoiluastialle ja koristele.

Vinkki

Kakku on ihanan mehevä ja pehmeän kuohkea ilman liivatetta. Jos tarjoat kakkua juhlapöydässä jossa se odottelee herkuttelijoita, käytä täytteeseen liivatetta (esim. 3 liivatelehteä liotettuna 1 rkl sitruunamehua).

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 335 kcal
Proteiini 3,7 g
Hiilihydraatti 30,3 g
Rasva 22,3 g
Tyydyttynyt rasva 12,7 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Etsi