Charlotte russe

Charlotte russe
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Charlotte russe

Charlotte russe

Tiesitkö, että Charlotte Russe on alunperin ollut sokerikakku- eli savoiardi-kekseillä reunustettu kakku, jonka täytteenä on kermainen vaniljahyydyke? Sittemin kehitelty muunnos Charlotte Royale, jossa täyte tehtiin kääretorttuviipaleiden sisään on alettu kansankielessä kutsumaan yleisesti nimellä Charlotte Russe.

Valmistusaika

Työaika
30 min
jääkaapissa
12 h
Yhteensä
12 h 30 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta
n. 180 g
savoiardi-keksejä

Vaniljamousse

1 prk (200 g)
1 prk (5 dl)
2 dl
4
liivatelehteä

Kostutusliemi

½ dl
vettä
½ dl
sitruunamehua
2 rkl
sokeria

Pinnalle

250 g
tuoreita marjoja
syötäviä kukkia

Ohje

  1. Pingota leivinpaperi ø 23 cm:n irtopohjavuoan reunan ja pohjan väliin.
  2. Puolita keksit terävällä veitsellä ja asettele reunaa vasten pystyyn leikkuupinta alaspäin. Vuoraa pohja lopuilla keksipaloilla.
  3. Sekoita kostutusliemi ja valele sitä pohjalle.
  4. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen, kylmään veteen. Sekoita vaniljakreemi ja vaniljakastike.
  5. Ota kuohukermasta 2 rkl kahvikuppiin ja vaahdota loppu kerma. Kuumenna kermatilkka mikrossa ja sulata siihen valutetut liivatteet. Sekoita liivateseos vaniljatäytteen joukkoon.
  6. Nostele lopuksi täytteen joukkoon kermavaahto. Lusikoi täyte vuokaan.
  7. Peitä kakku ja anna hyytyä jääkaapissa mieluiten yön yli.
  8. Koristele tuoreilla marjoilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
187 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
22 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.