Siirry sisältöön
Kinuskinen clafoutis eli uunivanukas

Kinuskinen clafoutis eli uunivanukas

Clafoutis on alkujaan ranskalainen jälkiruoka, jota voisi kuvailla pannukakun ja makean vanukkaan välimuodoksi. Perinteisesti clafoutikseen lisätään marjoja, mutta tässä jälkiruoassa pilkistelee herkullisia kinuskisattumia. Kauden marjat pääsevät mukaan lautaselle jälkiruoan lisukkeena.

Kinuskinen clafoutis eli uunivanukas

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2½ rkl perunajauhoja
  • 1½ dl
    Valio kuohukermaa laktoositon
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 1 l laktoositon, luomu
  • 1 dl
    Valio turkkilaista jogurttia laktoositon
    Paksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
    Valio turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
  • 3 kananmunaa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • ½-1 prk (à 200 g)
    Valio kinuskikreemiä
    Täyteläinen ja ihanan makea Valio kinuskikreemi vie kielen mennessään! Käyttövalmis ja paistonkestävä kreemi on herkullinen…
    Valio kinuskikreemi 200 g laktoositon
  • 0 kg tuoretta rosmariinia

Lisäksi

  • 0 kg kauden marjoja

Ohje

  1. Mittaa perunajauhot ja noin puolet kermasta kulhoon. Sekoita, kunnes seos on tasaista. Lisää loppu kerma ja vatkaa käsivatkaimella tai vispilällä hetki, n. min.
  2. Lisää jogurtti, munat ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan ø 23 - 24 cm.
  3. Ota teelusikalla nokareita kinuskikreemistä ja tiputtele kauttaaltaan vuokaan. Ripottele pinnalle rosmariinilehtiä.
  4. Paista 175 asteessa uunin keskiosassa 30 min eli vanukas on hieman ruskistunut ja hyytynyt myös keskeltä.
  5. Tarjoa jälkiruokana hiukan jäähtyneenä tai kylmänä tuoreiden marjojen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 204 kcal
Proteiini 5 g
Hiilihydraatti 14,6 g
Rasva 14 g
Tyydyttynyt rasva 7,5 g
Ravintokuitu 0,2 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tuoretta rosmariinia
  • kauden marjoja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search