Siirry sisältöön
Persikkapiirakka

Persikkapiirakka

Yksinkertaisista kotoa löytyvistä neljästä aineksesta ja satokauden kysyttämistä persikoista syntyy tämä todella herkullinen kumottava piirakka. Mikäli sinulta ei löydy aprikoosilikööriä, voit laittaa sen sijaan pannulle hedelmämehua tai vaikkapa vaniljaa tai rosmariinia.

Persikkapiirakka

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 1 dl fariinisokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 kananmuna

Karamellisoidut persikat

  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2-3 rkl aprikoosilikööriä
  • 3 persikkaa tai nektariinia

Ohje

  1. Sekoita fariinisokeri ja vehnäjauhot kulhossa. Lisää pehmeä voi ja nypi seos murumaiseksi. Lisää kanamuna. Sekoita nopeasti tasaiseksi. (Jos taikina on liian kuiva, lisää 1 rkl kylmää vettä).
  2. Muotoile taikina palloksi. Kääri kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa 2 t.
  3. Puolita persikat ja poista siemenet. Leikkaa viipaleiksi tai lohkoiksi.
  4. Sulata voi ja fariinisokeri uuninkestävässä paistinpannussa (Ø 22 cm). Lisää aprikoosilikööri ja anna kiehua muutaman min.
  5. Lisää persikat pannulle. Paista muutama min, kunnes ovat kypsyneet hiukan.
  6. Kauli taikinasta n. 4 mm:n paksuinen pyöreä levy jauhotetulla pöydällä. Leikkaa levystä paistinpannun kokoinen ympyrä.
  7. Nosta taikinalevy paistinpannuun persikoiden päälle.
  8. Paista piirakkaa uunissa 200 asteessa n. 20 min, kunnes taikina on kauniin ruskea.
  9. Kumoa piirakka tarjoiluvadille. Tarjoile jäätelön kera.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 280 kcal
Proteiini 3,4 g
Hiilihydraatti 35,5 g
Rasva 13 g
Tyydyttynyt rasva 7,3 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search