Persikkapiirakka

Persikkapiirakka
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Persikkapiirakka

Persikkapiirakka

Yksinkertaisista kotoa löytyvistä neljästä aineksesta ja satokauden kysyttämistä persikoista syntyy tämä todella herkullinen kumottava piirakka. Mikäli sinulta ei löydy aprikoosilikööriä, voit laittaa sen sijaan pannulle hedelmämehua tai vaikkapa vaniljaa tai rosmariinia.

Valmistusaika

Työaika
30 min
tekeytyminen
1 h
uunissa
20 min
Yhteensä
1 h 50 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
11 arvostelu

Ainekset8 annosta

8 annosta

Pohja

1 dl
fariinisokeria
3 dl
vehnäjauhoja
100 g
1
kananmuna

Karamellisoidut persikat

50 g
1 dl
fariinisokeria
2 - 3 rkl
aprikoosilikööriä
3
persikkaa tai nektariinia

Ohje

  1. Sekoita fariinisokeri ja vehnäjauhot kulhossa. Lisää pehmeä voi ja nypi seos murumaiseksi. Lisää kanamuna. Sekoita nopeasti tasaiseksi. (Jos taikina on liian kuiva, lisää 1 rkl kylmää vettä).
  2. Muotoile taikina palloksi. Kääri kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa 2 t.
  3. Puolita persikat ja poista siemenet. Leikkaa viipaleiksi tai lohkoiksi.
  4. Sulata voi ja fariinisokeri uuninkestävässä paistinpannussa (Ø 22 cm). Lisää aprikoosilikööri ja anna kiehua muutaman min.
  5. Lisää persikat pannulle. Paista muutama min, kunnes ovat kypsyneet hiukan.
  6. Kauli taikinasta n. 4 mm:n paksuinen pyöreä levy jauhotetulla pöydällä. Leikkaa levystä paistinpannun kokoinen ympyrä.
  7. Nosta taikinalevy paistinpannuun persikoiden päälle.
  8. Paista piirakkaa uunissa 200 asteessa n. 20 min, kunnes taikina on kauniin ruskea.
  9. Kumoa piirakka tarjoiluvadille. Tarjoile jäätelön kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
317 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
44 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.