Vappuhalko

Vappuhalko

Makea halko on jo tuttu leivonnainen joulusta. Nyt kevään juhla vappu saa omansa. Vappuhalko on kääretorttu, jonka välissä maistuu raikas sitruuna ja Limoncello likööri. Pinnalla kirpeitä karamellinauhoja serpentiinin tyyliin.

Ainekset12 annosta

12 annosta

Kääretorttupohja

4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 ½ dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
unikonsiemeniä

Kostutukseen

½ dl
limoncello

tai dlValio 3 hedelmän mehua

Täyte ja kuorrutus

1 prk
2 prk ( à 200 g)
strösseleitä tai kirpeitä karamellinauhoja

Ohje

  1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää seos vaahtoon kevyesti käännellen.
  2. Levitä taikina leivinpaperille uunipellille. Paista 225 asteessa n. 6 min. Kumoa torttupohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille. Irrota paistopaperi ja anna torttupohjan jäähtyä.
  3. Kostuta jäähtynyt torttulevy.
  4. Vaahdota kerma ja rahka yhdessä vaahdoksi. Levitä puolet vaahdosta torttulevylle. Rullaa kääretortuksi. Levitä loppu vaahdosta pinnalle rennosti. Anna tekeytyä hetki kylmässä.
  5. Koristele kirpeillä karamellinauhoilla ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
229 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›