Vappusalaatit

Perinteinen perunasalaatti, maukas coleslaw, herkullinen pastasalaatti ja muut ruokaisat salaatit maistuvat eväänä vappupiknikillä ja sopivat hyvin myös vapun brunssipöytään.

Ruokaisat salaatit ovat mainiota tarjottavaa vappupiknikille ja brunssille. Valitsetko aina niin herkullisen perunasalaatin vai testaatko tällä kertaa jotain uutta?

Vappusalaatit piknikille

Ruokaisat salaatit sopivat hyvin piknikevääksi, sillä ne voi valmistaa etukäteen ja pakata mukaan esimerkiksi pakasterasioihin. Useat ruokaisat salaatit säilyvät hyvin piknikin ajan lämpimässäkin. Jos kuitenkin käytät helposti pilaantuvia raaka-aineita, pakkaa salaatti kylmäkalleilla varustettuun kylmälaukkuun.

Salaatin pohjana kannattaa käyttää jotain täyttävää ja hyvin säilyvää raaka-ainetta, kuten perunaa, pastaa tai couscousia. Lehtisalaatti vettyy säilytyksessä helposti, joten se kannattaa jättää pois. Sen sijaan salaattiin voi tuoda vihreää erilaisilla yrteillä, baby-pinaatin lehdillä ja rucolalla, jotka säilyvät lehtisalaattia paremmin. Täydennä vappusalaattia yrttien lisäksi esimerkiksi juustolla, kinkulla, kanalla tai kasviksilla.

Perunasalaattia joka makuun

Vapun herkullisin salaatti syntyy tietenkin perunasta. Kenties perinteisin tapa valmistaa perunasalaatti on tehdä siihen majoneesipohjainen kastike. Keveämmän version tästä loihdit kermaviilillä, kuten kurkku-perunasalaatissa.

Upean säväyksen perunasalaattiin saat myös paahdetulla kinkulla, kuten italialaisessa perunasalaatissa. Tähän versioon kastike syntyy helposti yhdistämällä tuorejuustoa ja omenamehua.

Keväistä makua perunasalaattiin tuo parsa. Mukavaa suolaisuutta perunan rinnalle puolestaan syntyy kapriksista, herkkukurkuista ja juustosta. Jos löydät kaupasta uusia perunoita, valmista perunasalaatti niistä.

Katso kaikki perunasalaatit

Ruokaisa salaattisuosikki: pastasalaatti

Klassinen kinkku-pastasalaatti ja makaronisalaatti ovat varmoja valintoja vappupöytään. Tulisen mausteinen chorizo-pastasalaatti ja juustokuutioista makunsa saava Salaneuvoksen pastasalaatti tekevät juhlinnan lomassa kauppansa varmasti. Grillijuusto-pastasalaatti, kreikkalainen pastasalaatti ja Salaneuvoksen pastasalaatti maistuvat myös kasvissyöjille.

katso kaikki pastasalaatit
Sesonki
Munkit tekevät vapun
Sesonki
Sima ja vappujuomat
Sesonki
Vappukakku kattaa ilon