perunasalaatti

Vappusalaatit

Perunasalaatti, pastasalaatti ja couscoussalaatti maistuvat eväänä vappupiknikillä, mutta sopivat hyvin myös vapun brunssipöytään. Ruokaisat vappusalaatit syntyvät helposti ja niistä riittää syötävää isommallekin seurueelle.

Vappusalaatit piknikille

Kevään ensimmäinen piknik vietetään usein vappuna. Ruokaisat salaatit sopivat hyvin piknikevääksi, sillä ne voi valmistaa etukäteen ja pakata mukaan esimerkiksi pakasterasioihin.

Käytä salaatin pohjana jotain täyttävää ja hyvin säilyvää raaka-ainetta, kuten perunaa, pastaa tai couscousia. Nämä raaka-aineet ovat myös edullisia, joten niistä syntyy pienellä rahalla tarjottavaa isommallekin porukalle. Lehtisalaatti vettyy säilytyksessä helposti, joten se kannattaa jättää pikniksalaateista pois. Sen sijaan salaattiin voi tuoda vihreää erilaisilla yrteillä, baby-pinaatin lehdillä ja rucolalla, jotka säilyvät lehtisalaattia paremmin. Täydennä vappusalaattia yrttien lisäksi esimerkiksi juustolla, kinkulla, kanalla tai kasviksilla.

Useat ruokaisat salaatit säilyvät hyvin piknikin ajan lämpimässäkin. Jos käytät helposti pilaantuvia raaka-aineita, pakkaa salaatti kylmäkalleilla varustettuun kylmälaukkuun.

Perunasalaatti

Perunasalaatti ja keitetyt nakit kuuluvat vappuun. Perunasalaatin voi valmistaa monella tapaa. Raikkaan ja yksinkertaisen perunasalaatin salaisuus on sitruunainen jogurttikastike, ruokaisa peruna-parsasalaatti saa lisämakua keväisestä parsasta ja AURA perunasalaattia täydentää sinihomejuusto.

Pastasalaatti

Pastasalaatti muuttuu helposti moneen makuun sopivaksi täytteitä vaihtamalla. Klassinen kinkku-pastasalaatti, italiansalaatti ja tonnikala-pastasalaatti ovat varmoja valintoja vappupöytään. Hedelmäinen broilerisalaatti on helppo valmistaa maistuvaksi, sillä kastikkeena toimii maustettu ruokakerma. Grillijuusto-pastasalaatti ja kreikkalainen pastasalaatti maistuvat myös kasvissyöjille.

Couscoussalaatti

Couscoussalaatti valmistuu helposti. Raikas couscous-hernesalaatti ja ruokaisa coucous-broilerisalaatti sopivat hyvin piknik-eväiksi. Mifu-couscoussalaatissa on käytetty tavallista couscousia suurempaa helmicouscousta. Hyvä gluteeniton vaihtoehto couscoukselle on kvinoa. Valmista siitä esimerkiksi mehevä bataatti-kvinoasalaatti tai itämaisesti maustettu kvinoasalaatti.

Lisää vappusalaatteja

Vappupöydässä maistuvat myös nuudeli-katkarapusalaatti, raikas katkarapusalaatti ja juustoinen waldorf-salaatti. Jos vappusuunnitelmiisi kuuluu grillausta, ota testiin grillattu nizzansalaatti, joka on pohjoismainen mukaelma ranskalaisesta klassikkosalaatista.

Energiatarpeesi