Vappusalaatit

Perunasalaatti, pastasalaatti ja couscoussalaatti maistuvat eväänä vappupiknikillä ja sopivat hyvin myös vapun brunssipöytään. Ruokaisat salaatit syntyvät helposti.

Vappusalaatit piknikille

Ruokaisat salaatit sopivat hyvin piknikevääksi, sillä ne voi valmistaa etukäteen ja pakata mukaan esimerkiksi pakasterasioihin. Käytä salaatin pohjana jotain täyttävää ja hyvin säilyvää raaka-ainetta, kuten perunaa, pastaa tai couscousia. Nämä raaka-aineet ovat myös edullisia, joten niistä syntyy pienellä rahalla tarjottavaa.

Lehtisalaatti vettyy säilytyksessä helposti, joten se kannattaa pikniksalaateissa jättää pois. Sen sijaan salaattiin voi tuoda vihreää erilaisilla yrteillä, baby-pinaatin lehdillä ja rucolalla, jotka säilyvät lehtisalaattia paremmin. Täydennä vappusalaattia yrttien lisäksi esimerkiksi juustolla, kinkulla, kanalla tai kasviksilla.

Useat ruokaisat salaatit säilyvät hyvin piknikin ajan lämpimässäkin. Jos käytät helposti pilaantuvia raaka-aineita, pakkaa salaatti kylmäkalleilla varustettuun kylmälaukkuun.

Perunasalaatti taipuu moneen muotoon

Vapun herkullinen, ruokaisa salaatti syntyy perinteisesti perunasta. Perunasalaatilla on kuitenkin kykyä muuntautua moneen muotoon. Mukavaa suolaisuutta perunan rinnalle salaattiin syntyy kapriksista ja herkkukurkuista.

Kenties perinteisin tapa valmistaa perunasalaatti on tehdä siihen majoneesipohjainen kastike. Keveämmän version tästä loihdit kermaviilillä, kuten kurkku-perunasalaatissa.

Upean säväyksen perunasalaattiin saa paahdetulla kinkulla, kuten italialaisessa perunasalaatissa. Tähän versioon kastike syntyy helposti yhdistämällä tuorejuustoa ja omenamehua.

Mikään ei estä tekemästä perunasalaatista juustoista versiota yhdistämällä siihen omaa suosikkijuustoaan: esimerkkinä Valio AURA® sinihomejuuston ystävien suosikki, AURA perunasalaatti

Ruokaisa peruna-parsasalaatti saa lisämakua keväisestä parsasta.

Katso kaikki perunasalaatit

Pastasalaatti on ruokaisa salaattisuosikki

Pasta- ja makaronisalaatti muuttuu helposti moneen makuun täytteitä vaihtamalla. Klassinen kinkku-pastasalaatti ja italiansalaatti ovat varmoja valintoja vappupöytään. Hedelmäinen broilerisalaatti on helppo valmistaa maistuvaksi, sillä kastikkeena toimii maustettu ruokakerma. Tulisen mausteinen chorizo-pastasalaatti ja juustokuutioista makunsa saava Salaneuvoksen pastasalaatti tekevät juhlinnan lomassa kauppansa varmasti. Grillijuusto-pastasalaatti,  kreikkalainen pastasalaatti ja Salaneuvoksen pastasalaatti maistuvat myös kasvissyöjille.

katso kaikki pastasalaatit

Kevään trendisalaatit couscoussalaatti, bataattisalaatti ja kvinoasalaatti

Couscoussalaatti valmistuu helposti. Raikas couscous-hernesalaatti ja ruokaisa couscous-broilerisalaatti sopivat hyvin piknik-eväiksi. Mifu-couscoussalaatissa on käytetty tavallista couscousia suurempaa helmicouscousta.

Hyvä gluteeniton vaihtoehto couscoukselle on kvinoa. Valmista siitä esimerkiksi mehevä bataatti-kvinoasalaatti tai itämaisesti maustettu kvinoasalaatti. Bataatti maistuu salaatissa myös paahdettuna raikkaan kotijuuston kera.

Lisää vappusalaatteja

Vappupöydässä maistuvat myös nuudeli-katkarapusalaatti, raikas katkarapusalaatti ja juustoinen waldorf-salaatti. Jos vappusuunnitelmiisi kuuluu grillausta, ota testiin grillattu nizzansalaatti, joka on pohjoismainen mukaelma ranskalaisesta klassikkosalaatista.

Katso kaikki salaatit
Katso kaikki parhaat vinkit vappuvalmisteluihin !
Munkit
Parhaat vappuruoat
Sima ja vappujuomat
Vappupiknik kotipihalla
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›