Pasta-parmankinkkusalaatti

Pasta-parmankinkkusalaatti
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Pasta-parmankinkkusalaatti

Pasta-parmankinkkusalaatti

Pastasalaatti on ruokaisa tarjottava esimerkiksi noutopöytään. Tässä salaatissa pasta marinoidaan mehevällä crème fraîchella. Pinnalle rapeutetaan uunin lämmössä ilmakuivattua kinkkua sekä lehtikaalia.

Valmistusaika

Työaika
30 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
00 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
500 g
keitettyä pastaa , esim. penne
1 prk (200 g)
½
kesäkurpitsa
1 (pieni)
punasipuli
250 g
kirsikkatomaatteja

Lisäksi

100 g
parmankinkkua
50 g
lehtikaalia
1 rkl
oliiviöljyä
ripaus
suolaa
1
sitruuna lohkoina

Ohje

  1. Yhdistä keitetty ja jäähdytetty pasta sekä crème fraîche. Viipaloi kesäkurpitsa ja punasipuli sekä halkaise kirsikkatomaatit.
  2. Levitä parmankinkkuviipaleet leivinapaperin päälle uunipellille.
  3. Revi lehtikaali ruodistaan ja laita kulhoon. Lisää kulhoon oliiviöljyä ja ripaus suolaa. Sekoita. Levitä lehtikaalit pellille kinkkuviipaleiden joukkoon. Paista 200 asteessa n. 10 min. kunnes rapeutuvat.
  4. Kokoa salaatin raaka-aineita kerroksittain tarjoiluastialle ja viimeistele sitruunan lohkoilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
81 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.