Maalaissalaatti

Maalaissalaatti
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Maalaissalaatti

Maalaissalaatti

Maalaissalaatti syntyy suolaisen nälkään "talon tavarasta". Käytä salaattiin tähteeksi jääneitä keitettyjä perunoita, pekonia, kinkkua tai makkaraa ja kasviksia. Oman kasvimaan satoa kannattaa myös hyödyntää.

Valmistusaika

Työaika
20 min
Yhteensä
20 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
44 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
1
pehmeä keräsalaatti
100 g
rucolaa tai pinaattia
400 g
keitettyjä uusia perunoita tai hyvin pestyjä kuorellisia perunoita
n. 200 g
pekonia tai makkaraa
1 rkl
tuoreita yrttejä hienonnettuna
mustapippuria myllystä
3 - 4 (300 g)
tomaattia
½ pkt (à 170 g)
1 dl
varrellisia kapriksia

Kastike

2 rkl
oliiviöljyä
2 tl
hunaja-omenaviinietikkaa
½ tl
suolaa
½ tl
sokeria
1
valkosipulin kynsi
1 rkl
tuoreita yrttejä hienonnettuna

Ohje

  1. Tee ensin kastike. Hienonna valkosipuli. Yhdistä kaikki ainekset. Jätä maustumaan.
  2. Huuhtele ja kuivaa salaatti sekä rucola. Asettele keräsalaatin lehdet laakean tarjoiluvadin reunoille.
  3. Lisää pannulle paloiteltu pekoni ja perunat. Paista, kunnes perunoiden pinta on kauniin ruskea. Mausta yrteillä ja mustapippurilla.
  4. Lisää huolettomasti kuutioidut tomaatit ja rucola pannulle. Kääntele nopeasti.
  5. Kaada paistos tarjoiluvadille.
  6. Valuta päälle kastike. Murustele salaatin keskelle keoksi AURA juusto. Viimeistele kapriksilla.
  7. Tarjoile rapeakuorisen maalaispatongin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
131 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.