Maalaissalaatti

Maalaissalaatti

20 min
helppo
131 kcal / 100g
9
8

Maalaissalaatti syntyy suolaisen nälkään "talon tavarasta". Käytä salaattiin tähteeksi jääneitä keitettyjä perunoita, pekonia, kinkkua tai makkaraa ja kasviksia. Oman kasvimaan satoa kannattaa myös hyödyntää.

Ainekset

4 annosta
1
pehmeä keräsalaatti
100 g
rucolaa tai pinaattia
400 g
keitettyjä uusia perunoita tai hyvin pestyjä kuorellisia perunoita
n. 200 g
pekonia tai makkaraa
1 rkl
tuoreita yrttejä hienonnettuna
mustapippuria myllystä
3 - 4 (300 g)
tomaattia
½ pkt (à 170 g)
1 dl
varrellisia kapriksia

Kastike

2 rkl
oliiviöljyä
2 tl
hunaja-omenaviinietikkaa
½ tl
suolaa
½ tl
sokeria
1
valkosipulin kynsi
1 rkl
tuoreita yrttejä hienonnettuna

Ohje

  1. Tee ensin kastike. Hienonna valkosipuli. Yhdistä kaikki ainekset. Jätä maustumaan.
  2. Huuhtele ja kuivaa salaatti sekä rucola. Asettele keräsalaatin lehdet laakean tarjoiluvadin reunoille.
  3. Lisää pannulle paloiteltu pekoni ja perunat. Paista, kunnes perunoiden pinta on kauniin ruskea. Mausta yrteillä ja mustapippurilla.
  4. Lisää huolettomasti kuutioidut tomaatit ja rucola pannulle. Kääntele nopeasti.
  5. Kaada paistos tarjoiluvadille.
  6. Valuta päälle kastike. Murustele salaatin keskelle keoksi AURA juusto. Viimeistele kapriksilla.
  7. Tarjoile rapeakuorisen maalaispatongin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
131 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
9 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
45 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)