Italialainen perunasalaatti

Italialainen perunasalaatti

Maukas perunasalaatti, jonka kastike syntyy kädenkäänteessä tuorejuustoa ja omenatäysmehua yhdistämällä. Paahdettu kinkku tuo maukkaan säväyksen salaattiin.

1 h
keskitaso
69 kcal / 100g
8
6

Ainekset4 annosta

4 annosta
800 g
kiinteitä perunoita
1 (n. 250 g)
kurkku
1 (100 g)
punasipuli
1 rkl
valkoviinietikkaa
1 tl
sokeria
¾ tl
suolaa
1 rasia (200 g)
1 dl
3 rkl
kapriksia
½ pussia (à 150 g)
salaattisekoitusta , esim. Provence
150 g
ilmakuivattua kinkkua viipaleina

tai 1 pktfileepekonia

Ohje

  1. Keitä perunat kuorineen suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja jäähdytä.
  2. Leikkaa kurkku tikkumaisiksi paloiksi. Puolita sipuli ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Laita kurkku ja sipuli kulhoon. Lisää etikka, sokeri ja 1/4 tl suolaa. Sekoita.
  3. Kuori ja puolita perunat. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Mausta lopulla suolalla (1/2 tl).
  4. Sekoita tuorejuusto ja mehu tasaiseksi kastikkeeksi.
  5. Yhdistä perunat, kurkku-sipuliseos, kaprikset ja kastike. Sekoita varoen. Lisää halutessasi myös salaattisekoitus kevyesti nostellen.
  6. Paahda kinkkuviipaleet leivinpaperin päällä uunin yläosassa 225 asteessa n. 8 min tai kunnes kinkut ovat rapeita.
  7. Murenna kinkut salaatin pinnalle. Tarjoa pääruokana tai lisukesalaattina.
  8. SILLI-PERUNASALAATTI

  9. Korvaa kinkut sipulisillillä (säilyke). Valuta ja kuutioi n. 2 dl (150 g) silliä. Sekoita salaattiin.
  10. Tarjoa lisukesalaattina tai ruisleivän kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
69 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
2 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g
Kalsium
7 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)