Kesärosolli

Kesärosolli
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Kesärosolli

Kesärosolli

Kesärosolli on raikas salaatti savukalan tai grilliruoan kaveriksi. Kastikkeesta ruoka tunnetaan, ja siitä tämäkin salaatti ansaitsee nimensä. Etikkainen kermakastike maustetaan kesällä tuoreella tillillä.

Valmistusaika

Työaika
15 min
Yhteensä
15 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

22 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
1 kpl
sydänsalaattia
200 g
herneitä
½
kurkku
1 nippu
retiisejä
2
kevätsipulivartta
1 iso
porkkana
1 rkl
öljyä
suolaa ja pippuria myllystä

Kesärosollin kastike

2 dl
2 tl
väkiviinaetikkaa
½ tl
suolaa
½ tl
sokeria
½ dl
tuoretta tilliä

Ohje

  1. Huuhtele ja pilko kasvikset. Asettele raaka-aineet tarjoiluvadille raidoiksi. Pirskottele pinnalle öljyä sekä pyöräytä myllystä ripaus suolaa ja pippuria.
  2. Mittaa kastikkeen ainekset kannuun ja aja sauvasekoittimella löysäksi vaahdoksi.
  3. Tarjoile kesärosollia savustetun kalan tai grilliruokien kanssa.
Vinkki

Vinkki

Jos haluat salaatista ruokaisamman lisää keitettyjä kananmunia.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
111 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›